Βουλή: Άμεση οικονομική ενίσχυση 10 εκατ. ευρώ για τους πληγέντες

Βουλή: Άμεση οικονομική ενίσχυση 10 εκατ. ευρώ για τους πληγέντες
Σε στάχτες και αποκαΐδια έχουν μετατραπεί εκατοντάδες σπίτια στο Μάτι AP

Θα χορηγηθεί επίσης εφάπαξ οικονομικό βοήθημα στα παιδιά που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την καταστροφή. Ακρόαση των φορέων πολιτικής προστασίας στο Γ’ Θερινό Τμήμα τον Σεπτέμβριο.

Με το ποσό των 10 εκατ. ευρώ θα ενισχύσει η Βουλή των Ελλήνων τους πληγέντες της Ανατολικής Αττικής με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων.

Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε σήμερα ομόφωνα να παρασχεθεί από το κοινοβούλιο αυτή η οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες με χρήματα από το αποθεματικό της Βουλής. Επίσης αποφασίστηκε μετά την καταγραφή από τις αρμόδιες υπηρεσίες της κατάστασης των οικογενειών που επλήγησαν από την καταστροφή να δοθεί ειδικό βοήθημα προς όλα τα παιδιά που έχουν πληγεί ιδιαίτερα. Το βοήθημα αυτό θα καταβληθεί εφάπαξ αλλά αναμένεται να είναι σημαντικό και θα αφορά κυρίως τα παιδιά που έχασαν τους γονείς τους. Σημειώνεται ότι ο Κανονισμός της Βουλής δεν επιτρέπει τις υιοθεσίες παιδιών όπως συμβαίνει εκείνα των πεσόντων όμως θα καταβληθεί προσπάθεια για μια «πολύ ικανοποιητική βοήθεια στον λογαριασμό κάθε παιδιού».

Το κοινοβούλιο αποφάσισε επίσης να γίνει ακρόαση όλων των φορέων της πολιτικής προστασίας σε συνεδρίαση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Γ’ Θερινό Τμήμα τον Σεπτέμβριο. Στόχος της συνεδρίασης είναι να εξαχθούν επιπλέον συμπεράσματα για την ενίσχυση του κρίσιμου τομέα της πολιτικής προστασίας.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για τις φωτιές και τους αγνοούμενους στην Ανατ. Αττική στο Live Blog του News 24/7

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα