Βουλή: Αποχώρησε το ΜέΡΑ25 από τη διαδικασία της πρότασης δυσπιστίας

Βουλή: Αποχώρησε το ΜέΡΑ25 από τη διαδικασία της πρότασης δυσπιστίας

Την αποχώρηση των βουλευτών του ΜεΡΑ25 από την συζήτηση και ψήφιση της πρότασης δυσπιστίας ανακοίνωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης. "Αρνούμαστε να γίνουμε συνεργοί στην αποσιώπηση του Πτωχευτικού μέσα από την Οπερέτα του κ. Τσίπρα με την οποία ο κ. Μητσοτάκης θα περάσει σιωπηλά τον Πτωχευτικό".

Αποχώρησε το ΜέΡΑ 25 από τη διαδικασία της πρότασης δυσπιστίας κατά του Χρήστου Σταϊκούρα που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας συνέργεια κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης επιτέθηκε τόσο σε ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα για όσα του καταλογίζουν για το πρώτο εξάμηνο του 2015.

“Η πρόταση δυσπιστίας απέναντι στον κ. Σταϊκούρα είναι το ίδιο απαράδεκτη όσο και η πολιτική, και γενικότερα, η τακτική που ακολουθεί το υπ. Οικονομικών και ο ίδιος ο υπουργός. Αλλά η ευθύνη είναι συλλογική – είναι όλης της κυβέρνησης. Όπως ήταν και το 2015 κ. Τσίπρα, μέχρι που συνθηκολογήσατε με την τρόικα”, είπε απευθυνόμενος στους πρώην συντρόφους του.

Το ΜέΡΑ25 αποχωρεί από τη διαδικασία καταγγέλλοντας την συνέργεια Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην εφαρμογή του 4ου Μνημονίου του κ. Τσίπρα και στο 1ο Πολυνομοσχέδιο του 5ου Μνημονίου. Τον Πτωχευτικό σας Νόμο κ. Μητσοτάκη” ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΜεΡΑ25, που επιτέθηκε κατά του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας μεταξύ άλλων:

Ποιοι επιδόθηκαν σε εντυπωσιακή υποκρισία χύνοντας ποταμούς κροκοδείλιων δακρύων για την προστασία της 1ης κατοικίας, ενώ ήταν εκείνοι που δρομολόγησαν την πώληση των κόκκινων δανείων στα αρπακτικά – μια πώληση που νομοτελειακά απαιτεί άρση της όποιας προστασίας; Η κυβέρνηση Τσίπρα. Ποιος με το επόμενο Ν/Σ με το οποίο τροποποιείται ο 3869-Νόμος Κατσέλη, θα εκποιούνται πρώτες κατοικίες με συνοπτικές διαδικασίες; Η κυβέρνηση Τσίπρα Ποιος εισήγαγε μέσω ιδιώνυμου την καταστολή των διαμαρτυριών εναντίον πλειστηριασμών; Η κυβέρνηση Τσίπρα.

Ποιος έτρεχε στα δικαστήρια τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, με τον οποίο ήταν χρόνια σύντροφοι, όσες διαφωνίες και να είχαν; Η κυβέρνηση Τσίπρα. Πάνω σε ποια Μνημόνια χτίζει σήμερα το 5ο Μνημόνιο, αρχής γενομένης με αυτόν τον Πτωχευτικό Νόμο, η κυβέρνηση της ΝΔ; Το 3ο και το 4ο Μνημόνιο της κυβέρνηση Τσίπρα. Δεν είναι παράξενη λοιπόν η αμηχανία του κ. Τσίπρα μπροστά στο Πτωχευτικό που προχωρά προς την λογική του κατάληξη το δικό του καταστροφικό έργο. Δεν είναι περίεργο το ότι διέκοψε την συζήτηση για τον Πτωχευτικό για ένα τριήμερο κοκορομαχίας επί παντός του επιστητού μιας θλιβερή αντιπαράθεσης για το ποιος από τους δύο εφάρμοσε καλύτερα το Μνημόνιο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version