Βουλή: Αποσύρθηκε τροπολογία για αύξηση αποδοχών των προέδρων ΔΕΚΟ

Βουλή: Αποσύρθηκε τροπολογία για αύξηση αποδοχών των προέδρων ΔΕΚΟ
H αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής Eurokinissi

Προβλήματα στη διατύπωση της διάταξης επικαλέστησε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. «Ομολογία ενοχής» επέρριψε η ΝΔ στην κυβέρνηση. Αντιδράσεις και από τα υπόλοιπα κόμματα.

Σε απόσυρση τροπολογίας που εξαιρούσε τους προέδρους, διευθύνοντες συμβούλους και εντεταλμένους συμβούλους των δημοσίων επιχειρήσεων και των θυγατρικών τους, από το ανώτατο όριο αποδοχών των 4.631 ευρώ προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Η ρύθμιση αφορούσε τις ΔΕΚΟ των οποίων οι μετοχές έχουν μεταβιβαστεί στο υπερταμείο και οι οποίες είτε απασχολούν περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους είτε έχουν κύκλο εργασιών μεγαλύτερο από 100 εκατ. ευρώ. Έθετε δε ως νέο ανώτατο όριο το 90% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου, δηλαδή τα 7.483 ευρώ. Την απόσυρση της τροπολογίας ανακοίνωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου αποδίδοντάς τη σε προβλήματα «διατύπωσης». «Παρόλο που λύνει ζητήματα των ΔΕΚΟ, δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τη διατύπωσή του, θα το αποσύρουμε και θα το επαναφέρουμε σε επόμενη φάση» δήλωσε στη Βουλή η κυρία Παπανάτσιου.

ΝΔ: Ομολογία ενοχής η απόσυρση της τροπολογίας

Η ΝΔ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την τροπολογία. «Την ώρα που οι Έλληνες θρηνούν τους νεκρούς τους, η κυβέρνηση επιχείρησε να αυξήσει τις αποδοχές των, διορισμένων από την ίδια, επικεφαλής των ΔΕΚΟ έως και 2850 ευρώ» κατήγγειλε η Πειραιώς και υποστήριξε ότι «η απόσυρση της τροπολογίας, εν μέσω κατακραυγής από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ, είναι ομολογία ενοχής». «Ακόμη και αυτές τις στιγμές, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ νοιάζονται μόνο για τον κομματικό στρατό τους. Ντροπή!» κατέληξε η ΝΔ. Βολές στην κυβέρνηση για την κατάθεση της τροπολογίας εξαπέλυσαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα