Βουλή: Διακομματική συναίνεση για τους εργαζόμενους του 'Βοήθεια στο Σπίτι'

Η Θεανώ Φωτίου στη Βουλή
Η Θεανώ Φωτίου στη Βουλή EUROKINISSI

ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της αν. υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου για διάλογο με στόχο τη λύση στην «ομηρία» των εργαζομένων

«Ναι» στην πρόσκληση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου για διακομματική συνεργασία και διάλογο προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πολυετής εργασιακή ομηρία των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» είπαν η ΔΗ.ΣΥ και το ΝΔ.

Η κυρία Φωτίου προσκάλεσε από το βήμα της Βουλής τα κόμματα να προσέλθουν στο τραπέζι ώστε να αρθεί η εργασιακή ανασφάλεια για τους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. «Δεν θέλουμε εργασιακή ανασφάλεια. Στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθεί το χρονικό περιθώριο για να γίνει μετάπτωση των εργαζομένων σε μια κατάσταση» που θα αναγνωρίζει την εργασία τους με όρους και κανόνες» τόνισε η κυρία Φωτίου.

Στην πρόσκληση της κυρίας Φωτίου ανταποκρίθηκε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου αλλά και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης. «Πάρτε μια πρωτοβουλία όλα τα κόμματα έστω και στα όρια της συνταγματικής νομιμότητα για να το λύσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης αναφερόμενος στους 3.500 εργαζόμενους του προγράμματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή

ADVERTISING

SHARE: