Βουλή: Επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ από Κουτσούμπα

Βουλή: Επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ από Κουτσούμπα

Σφοδρή επίθεση από τον γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για "θηλιά που βάλατε στο λαιμό των λαϊκών νοικοκυριών".

Το ΚΚΕ καταψηφίζει στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών καταψηφίζει συνολικά την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και εκείνα τα κόμματα που προσχεδίασαν το έγκλημα σε βάρος της λαϊκής περιουσίας. Αυτό τον ξεκάθαρο χαρακτήρα έχει σήμερα η ψήφος μας”, δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών, ενώ εξαπέλυσε επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως “ο ένας προσχέδιασε και η άλλη ολοκληρώνει το έγκλημα με το νέο πτωχευτικό κώδικα”. Μάλιστα, επιτέθηκε και κατά του ΚΙΝΑΛ, λέγοντας πως “έχει βάλει το χεράκι του”.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ είπε πως “είστε βαθιά γελασμένοι αν νομίζετε ότι με μια βολική μεταξύ σας αντιπαράθεση, θα θολώσετε τη στρατηγική σας σύμπλευση, ότι θα κουκουλώσετε τις ευθύνες σας για το έγκλημα”, κάνοντας λόγο για “θράσος της κυβέρνησης της ΝΔ να παρουσιάζει τον πτωχευτικό κώδικα ως δεύτερη ευκαιρία”.

“Δίνετε δεύτερη ευκαιρία να ξαναληστέψουν μισθωτούς και συνταξιούχους”

Ο κ. Κουτσούμπας συνέχισε τις βολές κατά κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, λέγοντας πως “για πρώτη φορά καθιερώνετε την πτώχευση φυσικού προσώπου. Για πρώτη φορά στα χρονικά ο μισθωτός, ο ελεύθερος επαγγελματίας και ο αγρότης χάνει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται τα εισοδήματά του. Το έγκλημα ολοκληρώνεται”, ενώ τόνισε πως “πρακτικά για μια τριετία θα δουλεύει κάποιος για την τράπεζα. Ο πτωχευμένος απειλείται και με ποινή φυλάκισης. Αυτό το αίσχος βαφτίζετε ως δεύτερη ευκαιρία; Μόνο στο κράτος και στις τράπεζες δίνετε δεύτερη ευκαιρία για να ξαναληστέψουν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Εκποιείται η πρώτη κατοικία

Επίσης, χαρακτήρισε προκλητικό και απαράδεκτο ότι οι χρεωμένοι ιδιοκτήτες θα μετατρέπονται για 12 χρόνια για ενοικιαστές στα σπίτια τους: “Το έγκλημα σε βάρος των υπερχρεωμένων νοικοκυριών εξελίσσεται εδώ και μια 10ετία. Μετατρέπετε το μισθωτό σε δούλο της τράπεζας”, λέγοντας μάλιστα ότι “η κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας έχει και την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ μπορεί να περηφανεύεται ότι έδωσε τη χαριστική βολή στην πρώτη κατοικία

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version