Βουλή: Για homework έστειλε τον Οδ. Κωνσταντινόπουλο ο Τσακαλώτος

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος NIKOS LIBERTAS / SOOC

Αναφορές των δύο πολιτικών σε Λάκι Λουτσιάνο και τον Πάμπλο Εσκομπάρ. Παραδοχή Τσακαλώτου για "υπερασιοδοξία" ΣΥΡΙΖΑ στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

Να κάνει λίγο «homework» πριν από τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου ζήτησε δηκτικά ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, από τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο πλαίσιο μιας έντονης κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης που περιέλαβε από τον Λάκι Λουτσιάνο και τον Πάμπλο Εσκομπάρ μέχρι το κίνημα των πλατειών.

Οι διαξιφισμοί άρχισαν όταν ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αρνήθηκε να αναπτύξει ερώτησή του σχετικά με την πώληση της «Εθνικής Ασφαλιστικής» στον όμιλο Exin. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος κατηγόρησε τον κ. Τσακαλώτο ότι καθυστέρησε να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση, του καταλόγισε υποβάθμιση του κοινοβουλίου και αποχώρησε. Μάλιστα, πριν εξέλθει από την αίθουσα παρομοίασε τη στάση του υπουργού Οικονομικών με εκείνου του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδη Φωκά που αναπαρήγαγε το σύνθημα «να καεί η Βουλή». Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι ο κ. Τσακαλώτος ήταν παρών στο κίνημα των Πλατειών όταν ακούγονταν ανάλογα συνθήματα κατά της Βουλής.

Από την πλευρά του ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι δεν είχε απαντήσει τόσο καιρό στην ερώτηση για την Εθνική Ασφαλιστική αφού την αρμοδιότητα για την εποπτεία της δεν την έχει το υπουργείο Οικονομικών αλλά η Τράπεζα της Ελλάδος. «Καλό είναι ο κ. Κωνσταντινόπουλος να κάνει λίγο homework και να ξέρει τι ρωτάει» του είπε ειρωνικά. Χαρακτήρισε δε συκοφαντική την ταύτιση του νέων του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στο κίνημα των πλατειών με τις δηλώσεις Φωκά για κάψιμο της Βουλής. «Ποτέ μα ποτέ δικά μας παιδιά δεν φωνάζαν αυτό το σύνθημα» είπε και τόνισε ότι οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούσαν στα φασιστικά συνθήματα της «πάνω πλατείας» με σημαίες της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας και της Ισπανίας και με αλληλεγγύη προς τους αδύναμους.

Στη διαμάχη έπεσαν όμως ακόμη και τα ονόματα διάσημων... εγκληματιών. Την αρχή έκανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος επανέλαβε τη φράση ότι το να κατηγορεί τη ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ ότι χτίζει πελατειακό κράτος είναι σαν «ο Λάκι Λουτσιάνο να μας κατηγορεί για έλλειψη εντιμότητας». Απαντώντας ο κ. Κωνσταντινόπουλος δήλωσε ότι το να μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν να λέει «ο Πάμπλο Εσκομπάρ ότι δεν θα πρέπει να πάνε φυλακή οι διακινητές των ναρκωτικών».

Αυτοκριτική για την υπεραισιοδοξία του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

Εντωμεταξύ ο υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια των επικαίρων ερωτήσεων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε υπεραισιόδοξος στις δηλώσεις του για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. «Έχω κάνει αυτοκριτική ότι ήμασταν υπεραισιόδοξοι για το πόσο γρήγορα μπορείς να αντιμετωπίσεις» το θέμα, αναγνώρισε ο κ. Τσακαλώτος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή

ADVERTISING

SHARE: