Βουλή: Γνωμοδότηση υπέρ της κλήσης Πάνου Καμμένου για Σ. Αραβία

Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης,για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροληψίας και δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην πρόταση, από τους :1) Αντώνιο Σαμαρά, 2) Παναγιώτη Πικραμμένο, 3) Δημήτριο Αβραμόπουλο, 4) Ανδρέα Λοβέρδο, 5) Ανδρέα Λυκουρέντζο, 6) Μάριο Σαλμά, 7) Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη, 8) Ιωάννη Στουρνάρα, 9) Ευάγγελο Βενιζέλο, 10) Γεώργιο Κουτρουμάνη. ΤΕΤΑΡΤΗ 21/2/2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης,για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροληψίας και δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην πρόταση, από τους :1) Αντώνιο Σαμαρά, 2) Παναγιώτη Πικραμμένο, 3) Δημήτριο Αβραμόπουλο, 4) Ανδρέα Λοβέρδο, 5) Ανδρέα Λυκουρέντζο, 6) Μάριο Σαλμά, 7) Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη, 8) Ιωάννη Στουρνάρα, 9) Ευάγγελο Βενιζέλο, 10) Γεώργιο Κουτρουμάνη. ΤΕΤΑΡΤΗ 21/2/2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής γνωμοδότησε υπέρ της αποδοχής της πρότασης των κομμάτων της αντιπολίτευσης για κλήση του Π. Καμμένου στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Υπέρ της αποδοχής της πρότασης της μειοψηφίας που ζητεί να κληθεί ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας, τάχθηκε με γνωμοδότησή του το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής.

Ανταποκρινόμενο σε σχετικό ερώτημα της Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασίας Χριστοδουλοπούλου το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής γνωμοδότησε ότι η κλήση του κ. Καμμένου για κατάθεση (όπως και κάθε άλλου δημόσιου λειτουργού) είναι υποχρεωτική εφόσον το ζητήσουν τα 2/5 των βουλευτών-μελών της επιτροπής. Ουσιαστικά, δηλαδή, το Επιστημονικό Συμβούλιο ζητεί να γίνει αποδεκτό το δικαίωμα της μειοψηφίας από τη στιγμή που έχουν συγκεντρωθεί οι απαιτούμενες υπογραφές.

Μάλιστα η γνωμοδότηση της Επιτροπής απορρίπτει τον ισχυρισμό ότι η Θεσμών και Διαφάνειας δεν μπορεί να ασχοληθεί με το θέμα της υπόθεσης της Σαουδικής Αραβίας λόγω αρμοδιότητας της υποεπιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων. Εξηγεί δηλαδή ότι το πεδίο αρμοδιότητας της υποεπιτροπής αφορά μόνο τα εξοπλιστικά προγράμματα ενώ τα θέματα λειτουργίας των θεσμών ανήκουν στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

ADVERTISING

SHARE: