Βουλή: Κόντρα Άδωνι– Σπίρτζη για βαθύ ΠΑΣΟΚ, Ζωή και διαπλοκή

Βουλή: Κόντρα Άδωνι– Σπίρτζη για βαθύ ΠΑΣΟΚ, Ζωή και διαπλοκή

Ο Χρ. Σπίρτζης κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι ρίχνουν λάσπη για μην ελεγχθούν τα θαλασσοδάνειά τους από την Τράπεζα Αττικής. «Αξιοθρήνητο» και «αρχιπασόκο» τον χαρακτήρισε ο Αδ. Γεωργιάδης

Αντιπαράθεση εφ’ όλης της ύλης που περιέλαβε από το βαθύ ΠΑΣΟΚ, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου μέχρι και την Τράπεζα Αττικής, ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη και του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Σπίρτζης δέχτηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα υβριστική επίθεση από τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος μετά το χθεσινό χαρακτηρισμό «λαμόγιο και αρχιλαμόγιο», τον αποκάλεσε σήμερα «αξιοθρήνητο». Ειδικότερα, ο Αδ. Γεωργιάδης επιτέθηκε στα στελέχη της κυβέρνησης διαχωρίζοντάς τα από το παλιό ΠΑΣΟΚ αλλά και από τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ. «Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν ιδεολόγοι» είπε ο κ. Γεωργιάδης και κάλεσε τον κ. Σπίρτζη να μην κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ. «Μην σας ακούσω να ξανακατηγορήσετε το ΠΑΣΟΚ. Είστε πιο ΠΑΣΟΚ από το βαθύ ΠΑΣΟΚ» του διεμήνυσε.

Από την πλευρά του ο κ. Σπίρτζης δήλωσε ότι το «το ΠΑΣΟΚ του σήμερα της δεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού δεν έχει καμία σχέση με το παλιό ΠΑΣΟΚ». Απάντησε, όμως, και στον χαρακτηρισμό «λαμόγιο και αρχιλαμόγιο» που του είχε αποδώσει ο κ. Γεωργιάδης. «Εμείς δεν ξέρουμε για τη διαβάθμιση των λαμογιών. Όποιος έχει ασχοληθεί μπορεί να λέει…» σχολίασε δηκτικά. Κατηγόρησε, μάλιστα, την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι του επιτίθενται για να μην καταγγελθούν τα δάνειά τους από την Τράπεζα Αττικής. Ο κ. Σπίρτζης απάντησε, όμως, και στον ισχυρισμό ότι οι μηχανικοί έχασαν το 92% των χρημάτων τους από την Τράπεζα Αττικής καλώντας τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να αποπληρώσουν τα δάνειά τους. «Πληρώστε και κανά φράγκο στην τράπεζα των μηχανικών» είπε στον αντιπρόεδρο της ΝΔ.

Ο κ. Σπίρτζης απάντησε, όμως, και στις κατηγορίες του κ. Γεωργιάδη για την Τράπεζα Αττικής υποστηρίζοντας ότι όλες οι επίμαχες αποφάσεις ελήφθησαν με την ανοχή στελεχών που πρόσκεινται στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Κατονόμασε, μάλιστα, συνεργάτες του Χρήστου Σταϊκούρα και του Ευάγγελου Βενιζέλου. Επιτέθηκε, παράλληλα και στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα καταλογίζοντάς του ότι πίεζε το ταμείο των μηχανικών «να μην πει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής για να δοθεί η τράπεζα σε ιδιώτες για ένα κομμάτι ψωμί».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα