Βουλή: Ομόφωνο “ναι” των κομμάτων στην απόφαση στήριξης των πληγέντων

Βουλή: Ομόφωνο “ναι” των κομμάτων στην απόφαση στήριξης των πληγέντων
Μεσίστιες πνέουν οι σημαίες στη Βουλή Eurokinissi

«Θα ήταν αδιανόητο να ήμασταν κλειστοί και απόντες» ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος της Βουλής. «Δεν είναι η ώρα αλλά θα είμαστε αμείλικτοι στην απόδοση ευθυνών» διεμήνυσε η ΝΔ.

Σε κλίμα ομοφωνίας και χαμηλών τόνων, που αναμένεται να εκπνεύσει μαζί με το τριήμερο πένθος, υπερψήφισαν σήμερα τα κόμματα της Βουλής την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων για στήριξη των πληγέντων της Ανατολικής Αττικής με κονδύλι 10 εκατ. ευρώ και την παροχή σημαντικού έκτακτου βοηθήματος στα παιδιά όσων έχασαν τη ζωή τους.

«Η Βουλή παρακολούθησε και παρακολουθεί την ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε με δεκάδες θύματα» ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Υπεραμύνθηκε, μάλιστα, της απόφασης να μείνει «ανοικτή» η Βουλή κατά τη διάρκεια του τριήμερου πένθους και να κάνει τις εργασίες της σε χαμηλούς τόνους έτσι ώστε να είναι το βήμα για την δυνατότητα έκφρασης των κομμάτων ή για την ανακοίνωση μέτρων. «Θα ήταν αδιανόητο να ήμασταν κλειστοί και απόντες» σημείωσε ο κ. Βούτσης.

Σε χαμηλούς τόνους κινήθηκε και η ΝΔ μέσω του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Χρήστου Δήμα ο οποίος υπογράμμισε ότι η πολιτεία οφείλει να σταθεί δίπλα και σε εκείνους που έχασαν τις περιουσίες τους. «Αποτύχαμε ως κράτος και πολιτεία. Δεν είναι η ώρα καταλογισμού ευθυνών» ανέφερε. Προϊδέασε, όμως, για την απόφαση της ΝΔ να φέρει το θέμα στο επίκεντρο της κομματικής αντιπαράθεσης. «Η ώρα αυτή θα έρθει όμως και πρέπει να είμαστε αμείλικτοι» ανέφερε ο κ. Δήμας.  

Για τη μεγαλύτερη εθνική καταστροφή των τελευταίων δεκαετιών, μίλησε, από την πλευρά του ο Γιάννης Μανιάτης της ΔΗ.ΣΥ. Και εκείνος προανήγγειλε ότι «θα έρθει η στιγμή του καταλογισμού ευθυνών». «Σήμερα πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος» ανέφερε. Παράλληλα, ο Νίκος Καραθανασόπουλος του ΚΚΕ υπογράμμισε πως σύντομα πρέπει να συζητηθούν οι διαχρονικές συνθήκες και ευθύνες που έφεραν ένα τέτοιο αποτέλεσμα. «Οι ψυχές μας είναι τόσο μαυρισμένες όσο και το μαύρο που άφησε πίσω της η λαίλαπα της φωτιάς» δήλωσε από την πλευρά των ΑΝΕΛ ο βουλευτής Αττικής Κώστας Κατσίκης ενώ ο Γιώργος Μαυρωτάς του Ποταμιού επισήμανε ότι «όταν σταματήσουμε να μετράμε θύματα, πρέπει να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του για να μην επαναληφθούν τέτοιες καταστροφές». Για «εθνική τραγωδία» μίλησε και ο Γιάννης Σαρίδης τη Ένωσης Κεντρώων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα