Βουλή: Την ερχόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για τη διακρατική με Σαουδική Αραβία

Βουλή: Την ερχόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για τη διακρατική με Σαουδική Αραβία

Νέες πολιτικές ζυμώσεις στη Βουλή. Η κυβέρνηση εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο ακύρωσης βάσει της πρότασης του Νίκου Φίλη και του ΚΚE

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ληφθούν, όπως όλα δείχνουν οι αποφάσεις στης επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής για τη Διακρατική Συμφωνία πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, με την ακύρωση να φαντάζει πλέον το πιθανότερο ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμενός, είχε επαφές σήμερα στη Βουλή με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη ο οποίος είχε την πρωτοβουλία – μαζί με τον Θανάση Παφίλη του ΚΚΕ – να τεθεί επί τάπητος το ενδεχόμενο ακύρωσης της συμφωνίας, μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπάρχουν και στην ΕΕ για την εμπλοκή της Σαουδικής Αραβίας σε επιθέσεις κατά αμάχων στην Υεμένη.

Στις ζυμώσεις στη Βουλή συμμετείχε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος έχει διατυπώσει αντίστοιχες ενστάσεις για τη διακρατική συμφωνία. Ο κ. Καμμένος φέρεται να εμφανίστηκε ανοικτός στο ενδεχόμενο ακύρωσης της συμφωνίας σε περίπτωση που διαπιστωθεί ισχυρή πλειοψηφία στην επικείμενη συνεδρίαση της επιτροπής εξοπλισμών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα