Βουλή: Ύβρεις Βορίδη προς την κυβέρνηση για τις πυρκαγιές με αναφορές σε “θρασίμια της πολιτικής”

Βουλή: Ύβρεις Βορίδη προς την κυβέρνηση για τις πυρκαγιές με αναφορές σε “θρασίμια της πολιτικής”
Ο Μάκης Βορίδης, στο βήμα της Βουλής Eurokinissi

Εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση πριν περάσει το τριήμερο πένθος και προανήγγειλε τη στοχοποίηση προσώπων από τη ΝΔ.- «Ξεφύγατε κύριε Βορίδη» του τόνισε ο προεδρεύων Σπύρος Λυκούδης.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με υβριστικές εκφράσεις πριν ακόμη εκπνεύσει το τριήμερο πένθος για τους δεκάδες νεκρούς στην Ανατολική Αττική εξαπέλυσε στη Βουλή ο Μάκης Βορίδης της ΝΔ με αποτέλεσμα να τον ανακαλέσει στην τάξη ο προεδρεύων Σπύρος Λυκούδης.

«Από αύριο θα μιλήσουμε για να πάνε στη θέση τους τα θρασίμια της πολιτικής» διεμήνυσε από το βήμα της Βουλής διαφοροποιούμενους από τους υπόλοιπους βουλευτές (πλην των χρυσαυγιτών) που κράτησαν χαμηλούς τόνους σεβόμενοι το τριήμερο πένθος. Μάλιστα, ο κ. Βορίδης προανήγγειλε ότι από αύριο η ΝΔ θα προχωρήσει στη στοχοποίηση προσώπων από το κυβερνητικό στρατόπεδο καταλογίζοντάς τους προσωπικές ευθύνες για την καταστροφή. «Δεν θα κάνουμε θεσμικές συζητήσεις. Θα μιλήσουμε για τις ευθύνες, θα μιλήσουμε για τις εγκληματικές παραλείψεις, παράγραφο με παράγραφο, νομική διάταξη με νομική διάταξη που προβλέπει την υποχρέωση και από κάτω ποια είναι η παράλειψή της. Και ποιος την παρέλειψε» ανέφερε. Έδωσε μάλιστα μια πρώτη γεύση για το τι θα επακολουθήσει εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας. «Να είστε ταπεινοί. Αντί να ακούμε ότι από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ότι λειτούργησε υποδειγματικά ο μηχανισμός».

Η υβριστική αναφορά του κ. Βορίδη σε «θρασίμια της πολιτικής» δεν έμεινε, πάντως, αναπάντητη από τον προεδρεύοντα της Βουλής και βουλευτή του Ποταμιού, Σπύρο Λυκούδη. «Κύριε Βορίδη ξεφύγατε με την τελευταία φράση» ανέφερε ο κ. Λυκούδης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα