Βούτσης από το Σύνταγμα: Είμαστε έτοιμοι για όλα. Δεν θα προχωρήσουμε στην άποψη ορισμένων αναιδών Ευρωπαίων

Βούτσης από το Σύνταγμα: Είμαστε έτοιμοι για όλα. Δεν θα προχωρήσουμε στην άποψη ορισμένων αναιδών Ευρωπαίων
Demonstration in central Athens marking May Day, on May 1, 2015 / , , 1 , 2015 sooc

Τι δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης από την πλατεία Συντάγματος όπου παρευρέθηκε για να συμμετάσχει στη διαδήλωση κατά της λιτότητας (vid)

“Είμαστε έτοιμοι για όλα, όπως θα έπρεπε, και νομίζω ότι όλες οι αντιδράσεις που έχουνε στο εξωτερικό δείχνουν ότι από πλευράς τους αυτή την αποφασιστική στάση τη μετράνε πάρα πολύ”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στο mega σε ζωντανή σύνδεση από την πλατεία συντάγματος, την ώρα που σε εξέλιξη βρισκόταν η διαδήλωση κατά της λιτότητας.

Ωστόσο, ο κ. Βούτσης εξήγησε ότι στην Κυβέρνηση “εργαζόμαστε για μια έντιμη συμφωνία, όσο δύσκολη κι αν είναι, που θα είναι βιώσιμη και θα δίνει προοπτική στη χώρα και στο λαό”

“Θέλω να σας πω ότι είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που βρισκόμαστε στη πλατεία χωρίς κάγκελα γύρω γύρω με ανθρώπους οι οποίοι χαμογελούν, που έχουν τις δικές τους ανάγκες και αγωνίες αλλά σήμερα προσπαθούν να σταθούν στο πλευρό της κυβέρνησης ώστε αυτή η διαπραγμάτευση να αποβεί υπέρ του λαού μας” πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα πάει με νέα πρόταση στο αυριανό Eurogroup, ο κ. Βούτσης σημείωσε πως δεν υπάρχει περιθώριο για ριζικές αλλαγές αλλά για αλλαγές σε σημεία που αφορούν  όρια, περιθώρια και ποσοστά.

“Αλλά αυτό δεν σημαίνει άλλη διαφορετική πρόταση. Και σίγουρα δεν σημαίνει αυτό που μας ζητούν ορισμένοι αναιδείς. Ορισμένοι από τους Ευρωπαίους εταίρους που μας ζητάνε να προσχωρήσουμε στην άποψή τους, στις 5 σελίδες που χαρακτηρίζουνε και γενναιόδωρη πρόταση. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα, νομίζω το καταλαβαίνουνε και οι ίδιοι”, είπε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα