Βούτσης: Όποιος υπέγραψε την εγκύκλιο για τους μετανάστες έχει ευθύνη

Βούτσης: Όποιος υπέγραψε την εγκύκλιο για τους μετανάστες έχει ευθύνη
Νίκος Βούτσης ,Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Για την έκδοση της εγκυκλίου δεν έχει σχέση η πολιτική ηγεσία, είπε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι θα αναζητηθούν ευθύνες. Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων. Τι έγραψε στο Twitter ο Πάνος Καμμένος

“Καμία σχέση και καμία ευθύνη δεν υπάρχει της πολιτικής ηγεσίας είτε του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είτε του νέου Υπουργείου Μετανάστευσης. Την ευθύνη του εγγράφου την έχει όποιος την υπογράφει άρα υπάρχει θέμα”, δήλωσε στο Mega  o υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, σχετικά με την εγκύκλιο του αρχηγείο της Ελληνικής αστυνομίας για τους μετανάστες που προκάλεσε σύγχυση το βράδυ της Τρίτης.

Σημειώνεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες περί ανοίγματος των κέντρων κράτησης και μη σύλληψης των μεταναστών που εισέρχονται παράνομα στη χώρα.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται: “Αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας ή κατασκευασμένα σενάρια τρομοκράτησης των πολιτών; Ό,τι και να είναι αυτή η Ανακοίνωση για τα Κέντρα κράτησης στερείται σοβαρότητας και οποιασδήποτε βάσης αληθείας”.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επισήμανε στον ΣΚΑΪ ότι το έγγραφο εκδόθηκε με πρωτοβουλία του υπηρεσιακού παράγοντα χωρίς να έχει ενημερωθεί ο υπουργός και έχει ανακληθεί. Επί του περιεχομένου όμως ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι η κυβέρνηση θα ασκήσει πολιτική όταν το αποφασίσει η ίδια.

Πρόσθεσε ότι επί της ουσίας της μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας θα αποφασίσουν σήμερα Τετάρτη οι κ. Πανούσης και Χριστοδουλοπούλου.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένοςμέσω Twitter κάνει λόγο για συγκεκριμένο πρόσωπο, ανώτατο αξιωματικό, που “διακινεί δήθεν εντολή Πανούση”.

Παράλληλα, στον ΣΚΑΙ, μίλησε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας. λέγοντας ότι από σήμερα είναι υποχρεωμένοι στα σύνορα να συλλαμβάνουν τους μετανάστες να ακολουθείται μια διαδικασία και στην συνεχεία να τους αφήνουν ελεύθερους για ένα μήνα και αν δεν φεύγουν να παίρνουν εξάμηνη αναβολή.

“Απίστευτη, αδιανόητη και προκλητική” χαρακτηρίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς την απόφαση της κυβέρνησης “να ανοίξει τα σύνορα σε κάθε παράνομο μετανάστη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα