Βούτσης: Πολιτικός μιθριδατισμός η στάση του Μίκη Θεοδωράκη

O πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης
O πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης EUROKINISSI

Καταλογίζει "λαϊκισμό" στη ΝΔ για τη μεταστροφή της στο θέμα της σύνθετης ονομασίας και την κατηγορεί ότι συναινεί στην επιχείρηση "μπλοκαρίσματος" της λύσης

Οξεία κριτική στον Μίκη Θεοδωράκη για τις ακραίες διατυπώσεις του στο συλλαλητήριο του Συντάγματος ασκεί ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ενώ ταυτόχρονα επιτίθεται και στην ΝΔ για την «λαϊκιστική» μεταστροφή της στο θέμα της σύνθετης ονομασίας.

«Δυστυχώς υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου και ελάχιστοι παράγοντες με διαδρομή στην Αριστερά που έχουν περιπέσει σε μια κατάσταση πολιτικού μιθριδατισμού, λόγω της υστερικής και ιστορικά μυωπικής αντίθεσής τους προς την Κυβέρνηση» αναφέρει ο Πρόεδρος της Βουλής σε ομιλία του στην εκδήλωση της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΚΙΕΑ) με θέμα: «Μακεδονικό: Η λύση;» Ο κ. Βούτσης δεν ονοματίζει τον μουσικοσυνθέτη αλλά ουσιαστικά τον φωτογραφίζει μιλώντας για «δυνάμεις και παράγοντες που επανανομιμοποιούν την ύπαρξή τους αποθεώνοντας από κοινού, όλοι μαζί, τη διχαστική ρητορική για “εθνομειοδότες” και για “αριστερόστροφο φασισμό»”.

«Καθείς εφ’ ω ετάχθη» συμπληρώνει ο κ. Βούτσης παραπέμποντας ουσιαστικά στις δηλώσεις των Χρυσαυγιτών που χαιρέτισαν την ομιλία Θεοδωράκη. «Ποιος δεν καταλαβαίνει πως είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να ενθαρρύνει, να συνευρίσκεται ή και να συνδιοργανώνει λαϊκές κινητοποιήσεις με ακροδεξιές και φιλοφαστιστικές δυνάμεις που επιχείρησαν - ευτυχώς στην Αθήνα ανεπιτυχώς- να κυριαρχήσει το σύνθημα “αλήτες, προδότες πολιτικοί;”» διερωτάται επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής στηλιτεύοντας ουσιαστικό για το «φλερτ» του συλλαλητηρίου με τις φιλοφασιστικές δυνάμεις.

Πολιτικοί κύκλοι επιδιώκουν μπλοκάρισμα της λύσης μαζί με τη ΝΔ

Ο κ. Βούτσης εξαπολύει, όμως, και σφοδρή επίθεση στη ΝΔ για τη στάση καταλογίζοντάς της την πλήρη ευθύνη για τον «επικίνδυνο λαϊκισμό» που αναδίδεται με αφορμή το ονοματολογικό. «Η κατάσταση αυτή διαμορφώνεται αποκλειστικά και μόνο απ’ το ότι η ηγεσία της ΝΔ υπαναχώρησε και μετεστράφη απολύτως σε σχέση με όσα διαλαμβάνονται τουλάχιστον απ’ το 2008 (με αφορμή τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι) παντού» τονίζει ο Πρόεδρος της Βουλής. Μάλιστα, ο κ. Βούτσης καταγγέλλει ότι ορισμένοι πολιτικοί κύκλοι «με την ανοχή και την όλο και μεγαλύτερη συναίνεση της ηγεσίας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης» έχουν αποφασίσει να μπλοκαριστεί ευθέως και απροσχημάτιστα οποιαδήποτε προσπάθεια συμφωνίας με τη σημερινή Κυβέρνηση της FYROM «ενώ αυτή επιδεικνύει σαφώς πιο διαλλακτική στάση από τις προηγούμενες».

ADVERTISING

SHARE: