Βρούτσης: Η ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων ήταν έργο του Σαμαρά

Συζήτηση του νομοσχεδίου για το τρίτο πακέτο των προααπαιτούμενων μέτρων που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές, την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση του νομοσχεδίου για το τρίτο πακέτο των προααπαιτούμενων μέτρων που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές, την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι εγκαινίασε σήμερα ένα έργο που κληρονόμησε από την προηγούμενη κυβέρνηση και του οποίου την υλοποίηση είχε εμποδίσει

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τα εγκαίνια της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων εξαπέλυσε από τη Σύρο ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για έργο της κυβέρνησης Σαμαρά.

"Το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του Νομού Κυκλάδων, αλλά και ολόκληρου του Αιγαίου, σχεδιάστηκε, αδειοδοτήθηκε, δημοπρατήθηκε και άρχισε να υλοποιείται από την προηγούμενη Κυβέρνηση Σαμαρά.

Η σημερινή Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, εγκαινιάζει σήμερα την ολοκλήρωση ενός έργου που όχι μόνο δεν πίστεψε αλλά εμπόδισε ακόμη και την υλοποίησή του. Αποτέλεσμα ήταν οι εμμονές της να προκαλέσουν μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση 20 μηνών που κόστισαν στον ελληνικό λαό πάνω από 100 εκατ. ευρώ", δήλωσε ο κ.Βρούτσης.

Συνομιλώντας στη συνέχεια με δημοσιογράφους υποστήριξε ότι: "Μετά τον σφετερισμό από τον κ. Τσίπρα, της κατασκευής του εμβληματικού αγωγού φυσικού αερίου Τ.Α.Ρ. -που ο ίδιος είχε καταψηφίσει όταν ήταν στην αντιπολίτευση- σήμερα επαναλαμβάνεται κάτι ανάλογο με τα εγκαίνια της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης των Κυκλάδων με την Ηπειρωτική Ελλάδα.

Και κάτι ακόμη, άκρως υποκριτικό: Ο κ. Τσίπρας, που κατήργησε το ειδικό καθεστώς Φ.Π.Α. για τα νησιά του Αιγαίου, υποσχέθηκε για πολλοστή φορά την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου. Μετατόπισε, όμως, το χρόνο εφαρμογής του από το 2018 -που αρχικά είχε υποσχεθεί- για το 2019 που ούτε ο ίδιος θα είναι Πρωθυπουργός, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι Κυβέρνηση".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας από τη Σύρο: Εμβληματικό έργο η ενεργειακή επάρκεια των νησιών

ADVERTISING

SHARE: