Βρούτσης: Να παραμείνει στα ηνία της ΝΔ ο Μεϊμαράκης

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης
όπου παρουσίασαν όλα τα στάδια της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων για το "Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα" και τον διαδικτυακό τόπο στον οποίο γίνονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις των δικαιούχων. Συμμετείχαν μάλιστα, στο σεμινάριο, συνομιλώντας με τα στελέχη των 8 δήμων που εκπαιδεύονται τις τελευταίες ημέρες από τους επιμορφωτέες του ΕΚΔΔΑ, για την εφαρμογή του προγράμματος.
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης όπου παρουσίασαν όλα τα στάδια της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων για το "Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα" και τον διαδικτυακό τόπο στον οποίο γίνονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις των δικαιούχων. Συμμετείχαν μάλιστα, στο σεμινάριο, συνομιλώντας με τα στελέχη των 8 δήμων που εκπαιδεύονται τις τελευταίες ημέρες από τους επιμορφωτέες του ΕΚΔΔΑ, για την εφαρμογή του προγράμματος. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Σε επιβεβαίωση της πληροφορίας για ύπαρξη κειμένου από βουλευτές της ΝΔ υπέρ της παραμονής του Ευ. Μεϊμαράκη στην θέση του προέδρου της ΝΔ μέχρι να εξέλθει οριστικά η χώρα από τον κύκλο της κρίσης, προχώρησε το πρωί ο Γ. Βρούτσης. Υπέρ της παραμονής Μεϊμαράκη στην προεδρία της ΝΔ και ο Νίκος Δένδιας

Επιβεβαίωσε ο Γιάνης Βρούτσης ότι διακινείται κείμενο με υπογραφές από βουλευτές της ΝΔ υπέρ της παραμονής του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη θέση του προέδρου μέχρι να εξέλθει οριστικά η χώρα από τον κύκλο της κρίσης. Μιλώντας το πρωί στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" ο κ. Βρούτσης είπε πως οι βουλευτές -αλλά και ο ίδιος- θέτουν ως προτεραιότητα το καλό της Ελλάδας και ως εκ τούτου και δεδομένου ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης "τα πάει μια χαρά" δεν απορρέει από πουθενά ότι επίκεινται εκλογές για ανάδειξη νέου αρχηγού στο κόμμα.

Σημείωσε επίσης ότι ο κ. Μεϊμαράκης "προς έκπληξη όλων" και παρότι ήταν γνωστές οι οργανωτικές του ικανότητες αλλά και η δυνατότητα διείσδυσής του σε όλη την παράταξη, σήκωσε το ηθικό της ΝΔ, τη συσπείρωσε και αποδείχθηκε ότι είναι, πάνω από κάθε προσδοκία, καλός αρχηγός. Συμπλήρωσε ότι έχει λάβει την εξουσιοδότηση τόσο από την κοινοβουλευτική ομάδα και θα την λάβει αύριο και από την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ να έχει «πλήρως τα δικαιώματα ενός αρχηγού».

Εκτίμησε ότι πρέπει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης να κρατήσει την αρχηγία «μέχρι η χώρα να ολοκληρώσει αυτόν τον δύσκολο μεταβατικό κύκλο της κρίσης», τουλάχιστον όπως είπε μέχρι να κλείσει το θέμα του μνημονίου, «να αποφύγουμε τις εκλογές πάση θυσία» και «να υπάρξει ομαλότητα στη διαδικασία της εξέλιξης της χώρας στα ζητήματα τα κοινοβουλευτικά».

Στη συνέχεια, όπως είπε, θα μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή τα ζητήματα που απορρέουν από το καταστατικό του κόμματος.

Υπέρ της παραμονής Μεϊμαράκη στην προεδρία της ΝΔ και ο Νίκος Δένδιας

"Δεν έχουμε χρόνο να οδηγήσουμε το κόμμα αυτή την ώρα σε μια εσωκομματική διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου» δήλωσε στo ραδιοσταθμό Παραπολιτικά ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας, που υπογράφει μαζί με άλλους βουλευτές επιστολή για την παραμονή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ηγεσία του κόμματος έως το 2016, πρόσθεσε πως η παρουσία Μεϊμαράκη τη δεδομένη στιγμή έχει ηρεμήσει τη ΝΔ καθώς διαθέτει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως το ενωτικό του προφίλ.

Υπέρ της παραμονής Μεϊμαράκη και ο Χατζηδάκης

 

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νέα Δημοκρατία
SHARE: