Ξανθός: “Επιχειρησιακή πανωλεθρία της κυβέρνησης”

Ξανθός: “Επιχειρησιακή πανωλεθρία της κυβέρνησης”
Ο Ανδρέας Ξανθός eurokinissi

"Χαοτική" χαρακτηρίζει τη διαχείριση της χθεσινής κακοκαιρίας από την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθός. "Πολλά θα μπορούσαν να έχουν γίνει νωρίτερα και πιο συντονισμένα" αναφέρει.

Σε σημερινή τηλεοπτική του παρέμβαση στην εκπομπή του Αντ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός ανέδειξε τη χαοτική διαχείριση της χθεσινής κακοκαιρίας και την επιχειρησιακή πανωλεθρία της κυβέρνησης.

Παράλληλα, τόνισε ότι πολλά θα μπορούσαν να έχουν γίνει νωρίτερα και πιο συντονισμένα (κλείσιμο Αττικής οδού, εμπλοκή του Στρατού για τον απεγκλωβισμό των οδηγών, αναστολή λειτουργίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα κλπ).

Όπως δήλωσε, προφανώς κανείς δεν επιχαίρει για την πλήρη παράλυση του κρατικού μηχανισμού, αλλά ότι η κοινωνία ενοχλείται από την κοροϊδία («είμαστε πανέτοιμοι»), την προσπάθεια κυβερνητικών στελεχών να υποβαθμιστούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και, κυρίως, από τη μετάθεση ευθυνών στους πολίτες. Αυτό που χρειάζεται, δήλωσε ο κ. Ξανθός, είναι ειλικρίνεια, σεβασμός στον πολίτη, ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από την κυβέρνηση, αξιολόγηση της διαχείρισης και – επειδή η κλιματική κρίση θα συνεχίσει να μας απειλεί – ριζική αναδιοργάνωση του Κράτους, της Δημόσιας Διοίκησης και της Πολιτικής Προστασίας.

Δήλωσε ότι η συνεχιζόμενη ταλαιπωρία, οργή και αγανάκτηση των πολιτών και τα τραγικά ανεύθυνα αντανακλαστικά του «Επιτελικού Κράτους», έχουν πλήξει – πιθανότατα με μη αναστρέψιμο τρόπο – την διαχειριστική ικανότητα και αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης. Γεγονός που, κατά τον κ. Ξανθό, θα έχει πολιτικές επιπτώσεις και θα ενισχύσει το αίτημα της αλλαγής πορείας στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Ειδικά για τις δυσλειτουργίες που ανέκυψαν στο ΕΣΥ, ο κ. Ξανθός τόνισε ότι η κακοκαιρία ανέδειξε πόσο ανεύθυνη ήταν η επιλογή να μετατραπεί το Παίδων Πεντέλης, ένα τριτοβάθμιο νοσοκομείο, σε mega-εμβολιαστικό κέντρο και να αναστείλει την εφημεριακή του λειτουργία, υποβαθμίζοντας δραματικά τη δημόσια παιδιατρική περίθαλψη στο Λεκανοπέδιο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα