Ξανθός: Να φέρουμε το ΕΣΥ και την ΠΦΥ πιο κοντά στους χρόνιους ασθενείς που μένουν σπίτι

Ξανθός: Να φέρουμε το ΕΣΥ και την ΠΦΥ πιο κοντά στους χρόνιους ασθενείς που μένουν σπίτι
Ο Ανδρέας Ξανθός Eurokinissi

Κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στον τομέα της Υγείας, άσκησε ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Α. Ξανθός. Τι πρότεινε για τους ασθενείς που μένουν σπίτι.

“Εάν κρατήσουμε αυτό το ρυθμό αύξησης κρουσμάτων, σε ό, τι αφορά σε αυτούς που νοσηλεύονται και είναι διασωληνωμένοι, έχουμε την προσδοκία ότι δεν θα βρεθούμε σε αιχμή του κύματος που θα πιέσει αφόρητα το σύστημα υγείας”, δήλωσε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, στο MEGA.

Είπε ότι στο επιχειρησιακό επίπεδο υπάρχει “πολύ καθυστερημένη ενίσχυση του συστήματος με ανθρώπινο δυναμικό” και ζήτησε να μάθει που έχουν πάει οι 400 γιατροί που προσελήφθησαν, αφού “το ‘Σωτηρία’ δεν έχει πάρει κανέναν και στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων έχουν προσληφθεί δύο. Σημείωσε ότι “δεν πρέπει να φύγει κανένας συμβασιούχος από το σύστημα υγείας αυτή την περίοδο”, αλλά η σύμβασή του να ανανεωθεί αυτόματα.

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι υπάρχουν ασθενείς με σοβαρά νοσήματα που καθώς “μένουν σπίτι”, λόγω κορονοϊού και λόγω αναστολής της τακτικής δραστηριότητας στα περισσότερα νοσοκομεία, κινδυνεύουν να μείνουν έξω από τα ραντάρ του συστήματος. “Να στηρίξουμε τα ειδικά νοσοκομεία. Να υπάρχει δίκτυο κατ’ οίκον φροντίδας”, υπογράμμισε.

Για τα διαγνωστικά τεστ ανέφερε ότι “δεν έγινε από την αρχή κεντρική διαχείριση των αναγκών και δεν υπήρχαν ενιαία κριτήρια για τη διεξαγωγή τους στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα”. Τόνισε ότι “χρειάζεται ενίσχυση και πιο αποδοτική λειτουργία των δημόσιων εργαστηρίων για να καλύψουν το μέγιστο δυνατό αριθμό τεστ και, παράλληλα, επικουρική  συνεργασία με ιδιωτικά εργαστήρια, προφανώς με αποζημίωση των αναγκαίων ελέγχων από τον ΕΟΠΥΥ και όχι από την τσέπη των πολιτών”. Σημείωσε ότι προτεραιότητα είναι η ενεργοποίηση όλων των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ στο ΕΣΥ και προετοιμασία για επιστράτευση των κρεβατιών εντατικής θεραπείας των στρατιωτικών νοσοκομείων και των ιδιωτικών κλινικών”. Χαρακτήρισε αφενός “προκλητική και χαριστική” τη ρύθμιση της κυβέρνησης για διπλάσια ημερήσια αποζημίωση των ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ και, αφετέρου, “απολύτως αναληθής η δικαιολογία του κ.Πέτσα για το μισθολογικό κόστος, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλιο (ΚΕΝ) του ΕΟΠΥΥ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version