Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη Σύνοδο Κορυφής

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη Σύνοδο Κορυφής
@Christos_Dogas

Επιζητώντας μια πολιτική διευθέτηση του Ελληνικού θέματος σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο η Ελληνική αποστολή με επικεφαλής τον Έλληνα πρωθυπουργό έφτασε στις Βρυξέλλες με την ελπίδα να δώσει τέλος στο ασφυκτικό πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα

Το ελληνικό κλιμάκιο, το οποίο επέλεξε να ταξιδέψει με το αεροπλάνο της γραμμής και όχι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, πέρα από τον πρωθυπουργό, αποτελείται από τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών και Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον υφυπουργό Τύπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη, τον Βαγγέλη Καλπαδάκη διπλωματικό σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα και τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου Θεόδωρο Μιχόπουλο. Στις Βρυξέλλες βρίσκονται και οι δυο Γ.Γ του υπουργείου Οικονομικών κ.κ Χουλιαράκης και Θεοχαράκης.

 

Στις 21:00 και μετά τη Σύνοδο Κορυφής, θα ξεκινήσει η κρίσιμη επταμερής συνάντηση για το ελληνικό ζήτημα στις Βρυξέλλες, μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν εξακολουθούν να αναφέρουν, πως  πριν από την επταμερή διάσκεψη, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τη Γερμανίδα καγκελάριο και τον Γάλλο πρόεδρο.

Μείζον θέμα στην συνάντηση των επτά εξακολουθεί να είναι από την Ελληνική πλευρά η τήρηση της συμφωνίας του Eurogroup, καθώς και το θέμα της χρηματοδότησης.

Επισήμως, η Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών ξεκινά στις 16:00 (ώρα Ελλάδος), ενώ στις 20:00 είναι προγραμματισμένο το δείπνο των ηγετών.

Στις  22:00 θα ακολουθήσει η ενδιάμεση συνέντευξη Τύπου του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ και του επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα