Ξυδάκης: Δεν αισθάνομαι σύντροφος με τον Καμμένο

Ξυδάκης: Δεν αισθάνομαι σύντροφος με τον Καμμένο
`Greece 2021: productive reconstruction, fair development` event at the Acropolis Museum, Athens, on June 16, 2016 / ` 2021: ` , , 16 , 2016 SOOC

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης μίλησε στον Αθήνα 9.84. Τι είπε για τους πλειστηριασμούς, τα ΜΜΕ, την κίνηση των 53, και τον Πάνο Καμμένο

Το χθεσινό ρεσιτάλ του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου, που από το βήμα του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλεσε τους συνέδρους “συντρόφους και συντρόφισσες” τονίζοντας πως έχουν πορευτεί μαζί στους κοινωνικούς αγώνες σχολίασε μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, που δεν έδειξε να συμμερίζεται τις αναφορές του κ.Καμμένου.

“Δεν αισθάνομαι σύντροφος με τον Πάνο Καμμένο. Είμαστε εταίροι σε μια κυβέρνηση. Ως φιλοφρόνηση και αστεϊσμός, πολλοί με αποκαλούν σύντροφο, δεν είμαι σύντροφος. Σύντροφος είσαι με αυτούς που έχεις μεγαλώσει και ωριμάσει πολιτικά και μοιράζεσαι ένα κοσμοείδωλο σε μεγάλο βαθμό. Η σύμπραξη κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ προσέδωσε μια πολιτική σταθερότητα στο σχήμα αυτό και στη χώρα.” σχολίασε ο κ.Ξυδάκης, τονίζοντας τις διακριτές ιδεολογικές αφετηρίες των δύο κομμάτων της κυβέρνησης.

Δεν αποτελούν πολιτική μας, οι πλειστηριασμοί

Σε ερώτηση για τους πλειστηριασμούς και τις εικόνες έντασης που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες κυρίως στα Ειρηνοδικεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης όπου συλλογικότητες και πολίτες κατήγγειλαν την κυβέρνηση για τη μη προστασία των κατοικιών των λαϊκών στρωμάτων ο κ.Ξυδάκης επιχείρησε να ρίξει τους τόνους και ξεκαθάρισε πως “Δεν είναι πολιτική της κυβέρνησης να κάνει πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Καμιάς κυβέρνησης, οι οποίοι δεν συμβαίνουν κιόλας”.

Για την κίνηση των 53:

Ένα από τα στοιχήματα του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να εμφανιστεί επιτέλους ως ένα ενιαίο και συντεταγμένο κόμμα μακριά από τα διασπαστικά φαινόμενα του πρόσφατου παρελθόντος. Η μόνη πολιτική κίνηση που θέλει να έχει διακριτό στίγμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να είναι οι λεγόμενοι “53” με τον κ.Ξυδάκη να μη θεωρεί πως η κίνηση αυτή μπορεί να απειλήσει την κομματική και κυβερνητική συνοχή.

“Οι 53 δεν απειλούν την κυβερνητική συνοχή. Κάθε άλλο. Τι είναι οι 53, ο μπαμπούλας;” ήταν το σχόλιο του υπουργού.

Όλα τα στραβά τα έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Τέλος, αναφέρθηκε και στα ΜΜΕ, λέγοντας: “το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια γενικευμένη καχυποψία και εχθροπάθεια στην πλειονότητα των ΜΜΕ. Δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Τέτοια σφοδρότητα δεν έχω συναντήσει. Όλα τα στραβά καρβέλια τα έχει κάνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α;”

(Φωτογραφία Sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα