Ξυδάκης για Ερντογάν: Αστόχαστες και εμπρηστικές οι δηλώσεις του

Ξυδάκης για Ερντογάν: Αστόχαστες και εμπρηστικές οι δηλώσεις του

Ο αν. υπουργός Εξωτερικών καταδίκασε από το βήμα της Βουλής τις προκλητικές αναφορές Ερντογάν και επισήμανε ότι καμιά δημοκρατική χώρα δεν αμφισβητεί συνθήκες που χάραξαν τα σύνορα

Σκληρή απάντηση στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν που αμφισβήτησε τη συνθήκη της Λωζάνης έδωσε από το βήμα της επιτροπής ευρωπαϊκών υποθέσεων της Βουλής ο αν. υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης και ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν θα δεχτεί αναθεωρητικές ενέργειες.

Ο κ. Ξυδάκης χαρακτήρισε «άσχετες και εμπρηστικές» τις αναφορές του Ερντογάν και διεμήνυσε ότι θα υπάρχει σύντομα απάντηση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Δεν υπάρχει καμία κυβέρνηση ευνομούμενης δημοκρατικής χώρας που να αμφισβητεί τις συνθήκες με τις οποίες έχουν χαραχτεί τα σύνορα» σημείωσε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε μάλιστα «προφανή» τα κίνητρα του Ερντογάν αλλά ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση που υποστηρίζει την αποκατάσταση της νομιμότητας και τη συνταγματική τάξη στη γειτονική χώρα «δεν μπορεί να δεχτεί σε καμία περίπτωση παρόμοια αναθεωρητική τάση μείζονων συμφωνιών που έχουν καθορίσει το χάρτη της περιοχής».

“Άστοχη και μη συγγνωστή” η ενέργεια του Γιοχάνες Χαν

Απερίφραστα καταδίκασε, όμως, ο κ. Ξυδάκης και την αναφορά του αυστριακού Επίτροπου Χαν σε θέμα «Τσάμηδων» χαρακτηρίζοντας ασυγχώρητη την ενέργειά του. «Πρόκειται για άστοχη και μη συγγνωστή ενέργεια που ξεπερνάει τις αρμοδιότητες τον ρόλο και τα όρια της πολιτικής ανοχής ενός κράτους-μέλους» είπε ο κ. Ξυδάκης και συμπλήρωσε: «είναι αδιανόητος ο τρόπος που μίλησε ο κ. Χαν»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα