Υπ. Εξωτερικών για Συρία: Να επανέλθει η διπλωματία στο προσκήνιο

Υπ. Εξωτερικών για Συρία: Να επανέλθει η διπλωματία στο προσκήνιο
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών Eurokinissi

Ανακοίνωση για την επίθεση στη Συρία εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών με την οποία καλεί όλους να συμβάλλουν στην αποκλιμάκωση της κατάστασης

Ανακοίνωση για την επίθεση ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας κατά συριακών στόχων εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Σε αυτήν, τονίζει την απερίφραστη καταδίκη της χρήσης χημικών όπλων, καλώντας, παράλληλα, στη διεξοδική διερεύνηση σχετικών περιστατικών.

Όπως τονίζεται στόχος της διεθνούς κοινότητας θα πρέπει να παραμείνει η εξεύρεση πολιτικής και βιώσιμης λύσης και γίνεται έκκληση να συμβάλλουν όλοι στην αποκλιμάκωση της κατάστασης, και την επαναφορά της διπλωματίας στο προσκήνιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τη χρήση χημικών όπλων και στηρίζει τις προσπάθειες για την εξάλειψή τους.

Η διεθνής κοινότητα οφείλει να διερευνήσει διεξοδικά κάθε σχετικό περιστατικό και οι δράστες θα πρέπει να λογοδοτήσουν.

Παράλληλα, στόχος της διεθνούς κοινότητας πρέπει να παραμείνει η προσπάθεια εξεύρεσης πολιτικής και βιώσιμης λύσης στη Συρία, που θα τερματίσει τον πόλεμο και θα αποκαταστήσει την ειρήνη στη χώρα και την περιοχή. Που θα επιτρέψει την επιστροφή εκατομμυρίων προσφύγων στις εστίες τους και που θα προστατεύσει το σύνολο του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων όλων των θρησκευτικών και πολιτιστικών κοινοτήτων.

Προς την κατεύθυνση αυτή, θα πρέπει όλοι να συμβάλλουμε άμεσα στην αποκλιμάκωση της κατάστασης και στην ενίσχυση των προσπαθειών για την κατάπαυση του πυρός και την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στους βαλλόμενους πληθυσμούς.

Η διπλωματία πρέπει να επανέλθει στο προσκήνιο και να συνεχισθούν οι προσπάθειες στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα