Υπέρ της συγχώνευσης ο Α. Σαμαράς

Υπέρ της συγχώνευσης ο Α. Σαμαράς
Συνεδρίαση, της Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, Παρασκευή 29 Ιουλίουθ 2011. (EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

"Απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το τραπεζικό σύστημα" χαρακτήρισε τη συγχώνευση της Alpha Bank με τη Eurobank ο Α. Σαμαράς. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδράνεια

Θετικά τοποθετείται η ΝΔ απέναντι στην συγχώνευση των τραπεζών Alpha και Eurobank.

Σε σημερινή του ανακοίνωση ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, χαρακτηρίζει τη συγχώνευση ως “σωστή στρατηγική κίνηση, η οποία συμβάλλει στην σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος”.

Αναφέρει επίσης ότι “είναι η απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, εξαιτίας κυρίως της κυβερνητικής ανεπάρκειας”.

Ο Αντώνης Σαμαράς υπογραμμίζει ότι “η δημιουργία ενός ισχυρού τραπεζικού ομίλου, με έντονη παρουσία εντός και εκτός χώρας και με υψηλούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας, αντιμετωπίζει και την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και την πιθανή αύξηση των επισφαλειών, λόγω της μεγάλης ύφεσης”.

Τέλος, τονίζει, ότι η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος είναι αναγκαία προϋπόθεση, ώστε κυβέρνηση και πιστωτικά ιδρύματα, με τις κατάλληλες πρωτοβουλίες, που σήμερα δυστυχώς απουσιάζουν, να διοχετεύσουν στην αγορά την απαιτούμενη ρευστότητα, για την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας και την έξοδο της χώρας από την κρίση.

  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα