Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Discussion regarding the priorities actions, at the plenary hall of the Greek parliament, on Nov. 5, 2015 /           ,   5  2015.
Discussion regarding the priorities actions, at the plenary hall of the Greek parliament, on Nov. 5, 2015 / , 5 2015. ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά και οι ΑΝΕΛ καταψήφισαν το άρθρο 53 που εγκρίθηκε χάρη στη στήριξη των άλλων κομμάτων. Πρόκειται για το άρθρο που αφορά στην παροχή φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας στο Μέγαρο Μουσικής

Δίχως διαρροές για τη συμπολίτευση υπερψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με το δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων της τρόικας. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Παρών» δήλωσε το Ποτάμι και τα υπόλοιπα κόμματα καταψήφισαν.

Στην ψηφοφορία επί των άρθρων η  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά και οι περισσότεροι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων καταψήφισαν τη ρύθμιση (άρθρο 53). Τη διάταξη υπερψήφισε αντίθετα η βουλευτής των ΑΝΕΛ και η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Το άρθρο 53 αφορούσε στην παροχή φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας στο Μέγαρο Μουσικής.

Η εν λόγω ρύθμιση εγκρίθηκε, πάντως, αφού την υπερψήφισαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης πλην της Χρυσής Αυγής. Σημειώνεται ότι απών ήταν ο Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος νωρίτερα ήταν στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Η ΝΔ καταψήφισε όλα τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου πλην του άρθρου 53. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) καταψήφισε όλα τα άρθρα, πλην δύο άρθρων που αφορούν εκπαιδευτικά ζητήματα (39 και 44) και του άρθρου 53.

Τα ίδια άρθρα υπερψήφισε και το ΚΚΕ το οποίο δήλωσε επίσης «παρών» στα άρθρα που αφορούν τη διαχείριση αποβλήτων (31) καθώς και εκπαιδευτικά ζητήματα (42, 44). Το Ποτάμι υπερψήφισε μόνο τα άρθρα για τη διαχείριση των αποβλήτων (31) καθώς και για εκπαιδευτικά ζητήματα (39, 44). Η Ένωση Κεντρώων υπερψήφισε μόνο το άρθρο 35, 39 και 53.

(πηγή φωτογραφία: sooc)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νέα μέτρα
SHARE: