ΥΠΕΞ για δηλώσεις Χαν: Να σταματήσει να υπονομεύει τις διαπραγματεύσεις

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών EUROKINISSI

Με σύντομη ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, εγκαλεί τον αρμόδιο για τη διεύρυνση σχετικά με τη δήλωσή του για επίλυση του ονοματολογικού εντός δύο εβδομάδων

Με μία σύντομη αλλά ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση απάντησε το υπουργείο Εξωτερικών στις "ατυχείς", όπως τις χαρακτηρίζει, δηλώσεις του επιτρόπου για τη Διεύρυνση της ΕΕ Γιοχάνες Χαν σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ.

"Καλούμε τον επίτροπο Χαν να σταματήσει να παρέχει λάθος εικόνα για διαπραγματεύσεις τις οποίες, όπως όλα δείχνουν, δεν κατανοεί. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να σταματήσει να τις υπονομεύει".

"Είμαι αισιόδοξος ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχουμε μια λύση. Τουλάχιστον μια λύση που θα στρώσει τον δρόμο, θα ανοίξει τον δρόμο για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την FYROM. Όλοι νομίζω συμφωνούν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν χρήσιμο για τη χώρα, για την κοινωνία και για όλη την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων", είχε δηλώσει το βράδυ της Δευτέρας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο αρμόδιος Επίτροπος Διεύρυνσης.

Από τη μεριά του και ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, δεν φαίνεται να ενστερνίζεται την στάση του Επιτρόπου. "Ο επίτροπος Γιοχάνες Χαν είναι ένας πολύ καλός φίλος της "Μακεδονίας" και μακάρι να έχει πληροφορίες ότι σε δύο εβδομάδες θα έχει τελειώσει (σ.σ. με το θέμα του ονόματος). Εγώ θα το ήθελα πολύ, όμως πιστεύω ότι δεν είναι δυνατό", ανέφερε μεταξύ άλλων".

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χαν: "Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα υπάρξει λύση στο Σκοπιανό"

Ζάεφ: Δεν είναι δυνατή η λύση σε δυο εβδομάδες

ADVERTISING

SHARE: