ΥΠΕΞ για τη δολοφονία της Σιρίν Αμπού Άκλεχ: Στεκόμαστε σε πλήρη αλληλεγγύη με τους δημοσιογράφους

ΥΠΕΞ για τη δολοφονία της Σιρίν Αμπού Άκλεχ: Στεκόμαστε σε πλήρη αλληλεγγύη με τους δημοσιογράφους
Το κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών Eurokinissi

Συλλυπητήριο μήνυμα του υπουργείου Εξωτερικών για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Άκλεχ στη Τζενίν. "Να επιτρέπεται στους δημοσιογράφους να εργάζονται σε ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον".

“Είμαστε βαθιά συντετριμένοι με την είδηση της δολοφονίας της δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Άκλεχ στη Τζενίν“, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

“Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους της”, προσθέτει.

“Αναμένουμε να διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα και οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Στεκόμαστε σε πλήρη αλληλεγγύη με τους δημοσιογράφους, στους οποίους πρέπει να επιτρέπεται να εργάζονται σε ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον“.

Η Σιρίν Αμπού Άκλεχ, μία από τις πιο γνωστές δημοσιογράφους του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera, σκοτώθηκε το πρωί της Τετάρτης από τα πυρά του ισραηλινού στρατού την ώρα που κάλυπτε τις συγκρούσεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.

Από την πλευρά του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ ισχυρίστηκε ότι υπάρχει πιθανότητα η δημοσιογράφος να σκοτώθηκε από τα πυρά Παλαιστινίων.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας και το Αl Jazeera ανακοίνωσαν τον θάνατο της δημοσιογράφου από τα πυρά του ισραηλινού στρατού στη διάρκεια συγκρούσεων στον καταυλισμό προσφύγων στην Τζενίν, προπύργιο ένοπλων παλαιστινιακών ομάδων στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης.

Παλαιστίνια, χριστιανή και ηλικίας περίπου 50 ετών η Σιρίν Αμπού Άκλεχ εργαζόταν για τη «Φωνή της Παλαιστίνης» και το Radio Monte-Carlo προτού πάει στο Al Jazeera, όπου έγινε γνωστή σε όλη τη Μέση Ανατολή για τα ρεπορτάζ της για την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση.

Στη διάρκεια των σημερινών συγκρούσεων τραυματίστηκε ένας ακόμη δημοσιογράφος, ο Άλι αλ Σαμούντι, ο οποίος κατηγόρησε τον ισραηλινό στρατό ότι άνοιξε πυρ εναντίον των δημοσιογράφων.

«Βρισκόμασταν στον δρόμο για να καλύψουμε την επιχείρηση του στρατού όταν άνοιξαν πυρ εναντίον μας (…) Με χτύπησε μια σφαίρα. Η δεύτερη σφαίρα χτύπησε τη Σιρίν», διηγήθηκε αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Για “ειδεχθές έγκλημα” κάνει λόγο το Al Jazeera

Σε ανακοίνωσή του το Al Jazeera ανέφερε ότι η Σιρίν Αμπού Άκλεχ δολοφονήθηκε «εν ψυχρώ» από τις ισραηλινές δυνάμεις, διευκρινίζοντας ότι η δημοσιογράφος φορούσε γιλέκο με τη λέξη “press”.

«Το Al Jazeera καταδικάζει αυτό το ειδεχθές έγκλημα που έχει στόχο να εμποδίσει τα μέσα ενημέρωσης να επιτελέσουν το έργο τους», κατήγγειλε το τηλεοπτικό δίκτυο με έδρα το Κατάρ, ενώ ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα «να θεωρήσει υπεύθυνες τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής για την σκόπιμη στοχοθέτηση και τον φόνο της Σιρίν».

Από την πλευρά της η υφυπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, η Λολουάχ αλ Χάτερ, τόνισε ότι η δημοσιογράφος του Al Jazeera σκοτώθηκε «με μια σφαίρα στο πρόσωπο».

«Η ισραηλινή κατοχή σκότωσε μία δημοσιογράφο του Al Jazeera, την Σιρίν Αμπού Άκλεχ, ρίχνοντάς της μια σφαίρα στο πρόσωπο την ώρα που φορούσε γιλέκο με τη λέξη “press” και κράνος. Κάλυπτε την επίθεση στον καταυλισμό προσφύγων στην Τζενίν. Αυτή η τρομοκρατία του ισραηλινού κράτους πρέπει να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ, η άνευ όρων στήριξη του Ισραήλ πρέπει να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ», τόνισε η αλ Χάτερ στο Twitter.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα