ΥΠΕΞ για Τουρκία: "Δεν έχει κανένα δικαίωμα να απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο"

ΥΠΕΞ για Τουρκία: "Δεν έχει κανένα δικαίωμα να απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο"
EUROKINISSI

Αυστηρή απάντηση στην Τουρκία έδωσε το ΥΠΕΞ, τονίζοντας για ακόμη μια φορά ότι η Ελλάδα "θα υπερασπιστεί τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματα της εφόσον παραστεί η ανάγκη". Η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Αυστηρή προειδοποίηση στην Άγκυρα για τις ανακοινώσεις της μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, όπου η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης, εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωσή της η Αθήνα τονίζει για την Τουρκία ότι "δεν έχει κανένα δικαίωμα να παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και να απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο (casus belli)".

ADVERTISING

Σε άλλο σημείο, υποστηρίζει ότι "τάσσεται υπέρ του διαλόγου στη βάση του Διεθνούς Δικαίου", όμως "θα υπερασπιστεί, όμως, τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματα της εφόσον παραστεί η ανάγκη".

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

Η Τουρκία έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο τα συμφέροντα της, υπό την βασική αίρεση ότι αποδέχεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Δεν έχει, όμως, κανένα δικαίωμα να παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και να απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο (casus belli).

Η Ελλάδα δεν προβάλει καμία διεκδίκηση έναντι της Τουρκίας.

Τάσσεται υπέρ του διαλόγου στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

Θα υπερασπιστεί, όμως, τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματα της εφόσον παραστεί η ανάγκη.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: "Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν αμφισβητείται"

Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν αμφισβητείται, επανέλαβε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης Τύπου.

Όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά, «η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ελληνοτουρκικά, Τουρκία
SHARE:

24Media Network