ΥΠΕΞ: “Καταδικάζουμε τις μονομερείς και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια”

ΥΠΕΞ: “Καταδικάζουμε τις μονομερείς και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια”
Υπουργείο Εξωτερικών ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINSSI

Τις "μονομερείς και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια" καταδικάζει με ανακοίνωσή του το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Κάνει λόγο για "απομάκρυνση της προοπτικής επίλυσης του Κυπριακού".

“Καταδικάζουμε τις μονομερείς και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων, οι οποίες αποτελούν μια ακόμα παραβίαση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας 550 και 789″, υπογραμμίζει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

“Δημιουργώντας νέα τετελεσμένα στο έδαφος, οι ενέργειες αυτές, απομακρύνουν ακόμα περισσότερο την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού στην βάση των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας”, σημειώνει χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννη Κασουλίδη.

Στο επίκεντρο βρέθηκε ο στενός συντονισμός Ελλάδας-Κύπρου σε όλα τα ζητήματα και οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Η παραπάνω ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ έρχεται μετά τις προκλητικές ενέργειες των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι ενάμιση χρόνο μετά το άνοιγμα των Βαρωσίων, πραγματοποιούν εκ νέου εργασίες στο παραλιακό μέτωπο της Αμμοχώστου, προκειμένου να ανοίξουν ακόμα ένα κομμάτι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα