ΥΠΕΞ σε Αυστριακή υπουργό για τη Σένγκεν: Να ζυγίζεις περισσότερο τα λόγια σου. Ο ψυχρός πόλεμος έχει τελειώσει

ΥΠΕΞ σε Αυστριακή υπουργό για τη Σένγκεν: Να ζυγίζεις περισσότερο τα λόγια σου. Ο ψυχρός πόλεμος έχει τελειώσει

Ποια η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις Αυστριακής υπουργού περί αποπομπής της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν

Απάντηση στις πρόσφατες δηλώσεις της Αυστριακής υπουργού Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ Λάιτνερ περί αποπομπής της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν, έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Η Μικλ Λάιτνερ δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να μετακινηθούν προς τη δυτική Ευρώπη εάν η Ελλάδα δεν βελτιώσει τον έλεγχο των συνόρων της με την Τουρκία.

Ερωτηθείς για το θέμα, ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Κούτρας απάντησε: “Θα συνιστούσαμε στην Υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας να ζυγίζει περισσότερο τα λόγια της όταν αναφέρεται στο προσφυγικό ζήτημα και στις δήθεν ευθύνες που φέρει η Ελλάδα γι’ αυτό.

Θα πρέπει η Αυστριακή Υπουργός Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ να σκέφτεται περισσότερο με ευρωπαϊκό πνεύμα και όραμα και όχι με βάση τις εσωτερικές πολιτικές ισορροπίες στη Βιέννη. Θα μπορούσε έτσι να συμβάλλει ώστε να δοθεί συνέχεια στην πολιτική και δημοκρατική ολοκλήρωση της Ευρώπης στη λογική της οποίας δεν χωρούν ούτε καραντίνες ούτε αποκλεισμοί. Ο ψυχρός πόλεμος έχει τελειώσει”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα