ΥΠΕΞ: Σε θετικό κλίμα οι συζητήσεις με την Αλβανία για τις θαλάσσιες ζώνες

Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργείο Εξωτερικών EUROKINISSI

Για "εποικοδομητική συνάντηση" κάνει λόγο η ανακοίνωση του υπουργείου. "Η ΝΔ δεν θα αποδεχθεί νέα αρνητικά τετελεσμένα", τονίζει η Πειραιώς.

Σε "θετικό, φιλικό κλίμα συνεργασίας" ολοκληρώθηκε χθες στην Αθήνα ο τρίτος γύρος συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας για την οριοθέτηση των μεταξύ τους θαλασσίων ζωνών.

Η "συνάντηση ήταν εποικοδομητική", όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι "οι τεχνικές ομάδες θα συνεχίσουν να εργάζονται για την επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης, προς το συμφέρον και των δυο πλευρών".

Κουμουτσάκος: Δεν θα αποδεχθούμε τετελεσμένα

Επίθεση στην κυβέρνηση ότι «ετοιμάζεται εν κρυπτώ να "λύσει" το "Αλβανικό"» εξαπολύει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, σε γραπτή δήλωσή του για τις συνομιλίες Ελλάδας-Αλβανίας, τονίζει ότι η ΝΔ "δεν θα αποδεχθεί νέα αρνητικά τετελεσμένα" και ζητά "άμεση ενημέρωση και συζήτηση στη Βουλή πριν την υπογραφή οποιασδήποτε συμφωνίας".

"Μετά την εθνικά επιζήμια συμφωνία για το Σκοπιανό, οι κύριοι Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς ετοιμάζονται εν κρυπτώ να "λύσουν" και το "Αλβανικό"" αναφέρει στη δήλωσή του ο βουλευτής Β’ Αθηνών. Προσθέτει ότι "η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με την Αλβανία και βεβαίως τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας είναι κορυφαία ζητήματα για να εμπιστευτούμε την κυβέρνηση των Πρεσπών" και καταλήγει: "Η Νέα Δημοκρατία δεν θα αποδεχθεί νέα αρνητικά τετελεσμένα. Απαιτούμε άμεση ενημέρωση και συζήτηση στη Βουλή πριν την υπογραφή οποιασδήποτε συμφωνίας".

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ADVERTISING

SHARE: