Υπό την προστασία του πήρε το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία ο Μητσοτάκης

Υπό την προστασία του πήρε το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία ο Μητσοτάκης
Ομιλία του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στον Πύργο, Πέμπτη 1/2/2018. (EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ) Eurokinissi

Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ΝΔ και διοργανωτών για τη στήριξη του συλλαλητηρίου, η ανεπίσημη γραμμή για γαλάζια πανστρατιά σε όλη την Ελλάδα. Ομολογία Κακλαμάνη για δύο γραμμές της ΝΔ για την ονομασία της πΓΔΜ

Πολιτική ομπρέλα προστασίας του συλλαλητηρίου της Κυριακής κατά της σύνθετης ονομασίας με τον όρο Μακεδονία για την ΠΓΔΜ παρείχε ανοιχτά η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης που αξίωσαν από την κυβέρνηση από την κυβέρνηση «να διαφυλάξει το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώσουν σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας». Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την χτεσινοβραδινή του ομιλία στον Πύργο της Ηλείας σημείωσε ότι «αυτό που δεν είναι σεβαστό και δεν μπορεί να γίνει ανεκτό είναι να βγαίνει το παρακράτος του Ρουβίκωνα, να απειλεί με επεισόδια και η κυβέρνηση να κοιτάζει απαθής».

Πληροφορίες μάλιστα θέλουν τις κομματικές οργανώσεις της ΝΔ στο λεκανοπέδιο της Αττικής να μην έχουν προγραμματίσει καμία δραστηριότητα την Κυριακή προκειμένου τα μέλη και τα στελέχη της ΝΔ να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. Ειδικά δε, μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης το ζήτημα της συμμετοχής σε ανάλογες πρωτοβουλίες ήταν το κυρίαρχο θέμα στις διάφορες συγκεντρώσεις που γίνονταν στις γαλάζιες Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις για την κοπή της βασιλόπιτας και εκεί ανεπισήμως δίνονταν γραμμή για μαζική συμμετοχή. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ακόμη, ότι και στην επαρχία βουλευτές ενημερώνονταν τις τελευταίες μέρες για αναβολή ή μεταφορά σε άλλη ημερομηνία εκδηλώσεων που είχαν αρχικά προγραμματιστεί για την Κυριακή 4 του Φλεβάρη.

Επιπρόσθετα άλλες πληροφορίες θέλουν να έχουν υπάρξει παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ του Μοσχάτου και των διοργανωτών του συλλαλητηρίου και από τη ΝΔ ουσιαστικά να ζητήθηκε από τους διοργανωτές να αποφύγουν το σκηνικό με τους ομιλητές της Θεσσαλονίκης που παρέπεμπαν σε ακροδεξιό συρφετό και κάπως έτσι φαίνεται να αναζητήθηκε διέξοδος σε πρόσωπα ευρείας αποδοχής στον ελληνικό λαό όπως ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιώργος Κασιμάτης.

Άλλωστε οι διοργανωτές που είναι οι Παμμακεδονικές Ενώσεις είχαν συναντηθεί με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς και πρώην προέδρους της ΝΔ Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, ενώ εκ των χρηματοδοτών των αναγκών του συλλαλητηρίου είναι ομογενειακές οργανώσεις όπως ανακοινώθηκε από τους ίδιους τους διοργανωτές, όπου τα θέματα του δικαιώματος ψήφου των Ελλήνων ομογενών είναι ψηλά στην ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα στη ΝΔ στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους τα στελέχη του κόμματος δεν κρύβουν ότι θέλουν να δώσουν αντικυβερνητικό χαρακτήρα στη συγκεκριμένη συγκέντρωση και την βλέπουν ως συνέχεια των «παραιτηθείτε». Μάλιστα για «αντικυβερνητική συγκέντρωση» μίλησε η βουλευτής Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή η οποία βρέθηκε γι’ αυτό το λόγο στο στόχαστρο του Μαξίμου, ενώ και ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε (real fm) ότι «φιλοκυβερνητική δεν θα είναι» η εν λόγω συγκέντρωση. Πάντως ο αντιπρόεδρος της βουλής δεν μάσησε τα λόγια του –όπως σημείωσε ο ίδιος- λέγοντας ότι υπάρχουν δύο γραμμές στη ΝΔ για την ονομασία της ΠΓΔΜ μία του 1992 και η γραμμή του Βουκουρεστίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα