Υποκλοπές: "Ναι" σε εξεταστική, αλλά με "κλειστές πόρτες", λέει η κυβέρνηση

Μέγαρο Μαξίμου
Μέγαρο Μαξίμου EUROKINISSI

Θετική η κυβέρνηση στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης αλλά και στο αίτημα για συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Η κυβέρνηση θα αποδεχθεί την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων εφόσον κάτι τέτοιο ζητηθεί από την αντιπολίτευση διεμήνυσε με ανακοίνωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Διευκρίνισε όμως ότι η επιτροπή θα πρέπει να συνεδριάζει υπό το καθεστώς εμπιστευτικότητας. Δηλαδή με κλειστές πόρτες.

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως κυβέρνηση θα συγκαλέσει και την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Επίσης ανέφερε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν αποδέχθηκε ενημέρωση για τα ζητήματα αυτά από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση του Πρωθυπουργού η περίπτωση νόμιμης επισύνδεσης, κατόπιν και εγκρίσεως εισαγγελικής αρχής, για τον κ. Ανδρουλάκη, η Κυβέρνηση επεδίωξε δια του κ. Γεραπετρίτη να τον ενημέρωσει πλήρως, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να μην ανταποκριθεί».

Στην συνέχεια επισήμανε πως «σύμφωνα διαρροές του ΠΑΣΟΚ, ζητείται η εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η Κυβέρνηση απαντά θετικά στο αίτημα αυτό, ελπίζοντας αυτή τη φορά να ανταποκριθεί και ο κ. Ανδρουλάκης, να παραστεί προσωπικά, προκειμένου να ενημερωθεί και να πάρει απαντήσεις για όλα τα σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση που τον αφορά, απαντήσεις που δεν θα αφήνουν περιθώριο για αυθαίρετα συμπεράσματα και συνωμοσιολογία».

Τέλος αναφερόμενος στο αίτημα που διατύπωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε πως «με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση επιδιώκει την απόλυτη αποσαφήνιση των συγκεκριμένων ζητημάτων διαχρονικά και με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες εμπιστευτικότητας, εφόσον κατατεθεί ένα τέτοιο αίτημα η Κυβέρνηση θα ανταποκριθεί θετικά».

Θυμίζουμε ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου εξετάστηκε μεταξύ άλλων και ο διοικητής της ΕΥΠ Πάνος Κοντολέων, από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας υπήρξε επίκληση ρήτρας ισόβιας εμπιστευτικότητας για όσα θα ειπωθούν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νίκος Ανδρουλάκης, Γιάννης Οικονόμου, Κυβέρνηση, Υποκλοπές, ΕΥΠ
SHARE:

24Media Network