Υποκλοπές: Το Μαξίμου “κλωτσάει το τενεκεδάκι” της κλήσης Ράμμου για Φεβρουάριο

Υποκλοπές: Το Μαξίμου “κλωτσάει το τενεκεδάκι” της κλήσης Ράμμου για Φεβρουάριο
Χρήστος Ράμμος ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

Πίσω από τον κανονισμό της Βουλής κρύβεται η κυβέρνηση, αποφεύγοντας προσώρας την κλήση του προέδρου της ΑΔΑΕ στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις για την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να ενημερώσει άμεσα ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τις υποκλοπές, η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από τον κανονισμό της Βουλής, “κλωτσώντας το τενεκεδάκι” μέχρι το Φεβρουάριο… και βλέπουμε.

Ειδικότερα ερωτηθείς για το κυβερνητικό “μπλόκο” στον κ. Ράμμο στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απάντησε ότι:

“Η επιτροπή Θεσμών λειτουργεί με βάση τον κανονισμό της Βουλής απρόσκοπτα και αυτό θα γίνει σε κάθε αίτημα που διατυπώνετα, με βάση τον κανονισμό της Βουλής και τα άρθρα του Συντάγμτος. Η κυβερνητική πλειοψηφία ούτε κωλυσιεργίες, ούτε μπλοκαρίσματα έχει επιδείξει. Σε κάθε αίτημα για σύγκληση της επιτροπής είμαστε συνεπείς, την ίδια συνέπεια θα επιδεικνόυμε μέχρι τέλους”.

Στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση φοβάται την ΑΔΑΕ, αλλά και γιατί ενώ μιλούσε για μυθεύματα, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης δεν αποκλείει πλέον την ύπαρξη αυτόνομων δικτύων εντός ΕΥΠ που δρούσαν εκτός πλαισίου, ο κ. Οικονόμου υποστήριξε:

“Από την πρώτη στιγμή λέμε τα ίδια πράγματα, για μυθευματα, συκοφαντίες, κατασκευές και κυρίως ρυπαρά δίκτυα που θα έρθουν στο φως από τη δικαστική έρευνα, η οποία δε θα αφήσει καμία σκιά. Όλα γίνονται με βάση τους κανόνες της συντεταγμένης πολιτείας. Η δημοκρατία έχει κανόνες”.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα με επιστολή του ο κ. Ράμμος εκδήλωσε την διαθεσιμοτητά του προκειμένου να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τα δεδομένα που έχει συγκεντρώσει από τους παρόχους επικοινωνίας.

Αυτά που σύμφωνα με όσα έχει αποκαλύψει το NEWS 24/7 τεκμηριώνουν 6 παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων ανάμεσα στους οποίους ένας υπουργός και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Θανάσης Μπούρας καθώς και οι βουλευτές μέλη της Νέας Δημοκρατίας δεν θέλησαν να καλέσουν τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ στην επιτροπή το ταχύτερο δυνατόν. Αντιθέτως φέρεται να εξέφρασαν ενστάσεις ακόμη και για την αρμοδιότητα της ΑΔΑΕ να διεξάγει έρευνες. Τακτική που προκάλεσε την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία και αποχώρησε καταγγέλοντας.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι είναι αναπόφευκτη η κλήση της ΑΔΑΕ και του Χρήστου Ράμμου στην Επιτροπή Θεσμών. Αυτό επειδή η αντιπολίτευση μπορεί να χρησιμοποιήσει διάταξη του Κανονισμού της Βουλής που προβλέπει κλήση προσώπων σε ακρόαση με αίτημα των 2/5 των μελών της.

Το μόνο ζήτημα που υφίσταται είναι πως η χρήση του δικαιώματος μπορεί να γίνει μία φορά τον μήνα και έχει εξαντλήθεί για τον μηνα Ιανουάριο. Παρόλα αυτά το αργότερο έως το τέλος Φεβρουαρίου τα στοιχεία της ΑΔΑΕ μπορούν να έχουν φτάσει στο κοινοβούλιο.

Πληροφορίες φέρουν την κυβέρνηση να επιδιώκει μέχρι τότε να έχει αντικαταστήσει ένα μέλος της ΑΔΑΕ, ώστε να αλλάξουν οι ισορροπίες. Καθώς όμως η έρευνα για τους έξι πολιτικούς και στρατιωτικούς θύματα υποκλοπών έχει ολοκληρωθεί, είναι αναπόφευκτη η ενημέρωση της Επιτροπής από την ΑΔΑΕ για αυτό το ζήτημα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα