Υπόθεση Μπεκατώρου: Η κυβέρνηση προαναγγέλλει μέτρα ολιστικής αντιμετώπισης της σεξουαλικής κακοποίησης 

Υπόθεση Μπεκατώρου: Η κυβέρνηση προαναγγέλλει μέτρα ολιστικής αντιμετώπισης της σεξουαλικής κακοποίησης 
STUDIO PANOULIS

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο Λ. Αυγενάκης με το νομοσχέδιο για τις αθλητικές ομοσπονδίες θέλησε να προωθήσει την ανανέωση των διοικήσεων, ώστε να κατέχουν διοικητικές θέσεις για πάρα πολλά χρόνια τα ίδια πρόσωπα.

Πράξη γενναιότητας και θάρρους χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, προαναγγέλλοντας ότι η  κυβέρνηση  θα προχωρήσει σε ενέργειες ώστε να αντιμετωπιστεί ολιστικά η σεξουαλική κακοποίηση και να προστατεύονται τα θύματα βιασμού.

Ο κ. Ταραντίλης σημείωσε ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης με το νομοσχέδιο για τις αθλητικές ομοσπονδίες θέλησε να προωθήσει την ανανέωση των διοικήσεων ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα τα ίδια πρόσωπα να κατέχουν διοικητικές θέσεις για πάρα πολλά χρόνια, κάτι που πιστώνεται ο υφυπουργός Αθλητισμού, όπως είπε.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αυγενάκης με δηλώσεις του στο News 24/7 είχε δηλώσει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης “να πάει μέχρι τέλους” όχι μόνο στην υπόθεση Μπεκατώρου και σε όσες άλλες καταγγελίες έχουν γίνει ή θα γίνουν, αλλά γενικότερα σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στην αθλητική μεταρρύθμιση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαρίθμησε επίσης τις ενέργειες, που όπως τόνισε, έχει κάνει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση για τη στήριξη των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας. Ανέφερε ότι λειτουργεί η γραμμή 15900 όλο το 24ωρο για καταγγελίες φαινομένων βίας απέναντι σε γυναίκες, καθώς και ότι υπάρχουν 42 συμβουλευτικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και 20 ξενώνες φιλοξενίας για γυναίκες, αλλά και παιδιά, που έχουν πέσει θύματα βίας.

“Είναι πολλά αυτά που έχουμε κάνει, αλλά μπορούμε να κάνουμε περισσότερα, στο μέλλον θα υπάρξουν ανακοινώσεις” πρόσθεσε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version