Ζαχαράκη: Η ΝΔ θα διαπραγματευθεί για να μη μειωθεί το αφορολόγητο

Ζαχαράκη: Η ΝΔ θα διαπραγματευθεί για να μη μειωθεί το αφορολόγητο
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη Eurokinissi

Ο Τσίπρας λέει ωμά ψέματα σε ζωντανή σύνδεση”, υποστήριξε η εκπρόσωπος της ΝΔ, εξαπολύοντας επίθεση στον πρωθυπουργό για την οικονομία και τη Novartis. Η ΝΔ θα ψηφίσει την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου. Η απάντηση του Μαξίμου

Επίθεση στον Άλεξη Τσίπρα για την οικονομία και την υπόθεση Novartis εξαπέλυσε η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη.

Τόνισε επίσης ότι η επόμενη κυβέρνηση ΝΔ θα διαπραγματευθεί ώστε να μη μειωθεί το αφορολόγητο και είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα ψηφίσει την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου.

Η κ.Ζαχαράκη αναφέρθηκε στη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Ant1 υποστηρίζοντας ότι την ώρα που η ΝΔ καθημερινά αναδεικνύει τα πραγματικά προβλήματα και προτείνει συγκεκριμένες λύσεις, “οι Ελληνες είδαν έναν πρωθυπουργό σκιά της σκιάς του”.

Κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι είπε ένα σωρό ψέματα. Υποστήριξε ειδικότερα ότι είναι ψέμα η οικονομική ανάπτυξη, καθώς όλοι οι προϋπολογισμοι έχουν πέσει έξω, υπενθυμίζοντας ότι το 2017 ο κ.Τσίπρας προέβλεπε ανάπτυξη 2,7% και πέτυχε 1,5% και το 2018 ανάπτυξη 2,5% και πέτυχε 1,9%.

Η κ.Ζαχαράκη κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είπε ψέματα και για τις παροχές της κυβέρνησης, υπενθυμίζοντας ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια πήρε φορολογικά μέτρα ύψους 10 δισ και μάλιστα σε έμμεσους φόρους που είναι και οι πιο άδικοι, και από αυτά έχει επιστρέψει σε παροχές ένα δισ.

Υποστήριξε ότι ο κ.Τσίπρας είπε ψέματα και για την ανάκαμψη της μεσαίας τάξης, επισημαίνοντας το συνολικό ιδιωτικό χρέος αυξήθηκε κατά 65% από το 2014 και ανέρχεται στα 223 εκ. “Είχε το θράσος να μιλήσει και για επενδύσεις, απαριθμώντας πολλές επενδύσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πολεμήσει και τώρα καθυστερούν ή είναι επί χρόνια στον αέρα” πρόσθεσε.

Κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι είπε ψέματα και για το “σκάνδαλο Πετσίτη”, καθώς κλήθηκε να πει εάν στηρίζει και έκανε πως δεν άκουγε. “Χθες ο πρωθυπουργός είπε και μία αλήθεια. Αποκάλυψε ότι είναι διάτρητος” σχολίασε καυστικά.

Ως προς το αφορολόγητο, η εκπρόσωπος της ΝΔ επισήμανε ότι είναι μέτρο που ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα. “Ο ΣΥΡΙΖΑ το προκάλεσε με την πολιτική του. ο ΣΥΡΙΖΑ το ψήφισε” είπε και υπενθύμισε ότι η ΝΔ καταψήφισε το συγκεκριμένο μέτρο, όπως και τη μείωση συντάξεων. “Ο κ.Τσιπρας λέει σε ζωντανή σύνδεση ωμά ψέματα” δήλωσε η κ.Ζαχαράκη και τόνισε από πλευράς ΝΔ ότι: “Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και θα διαπραγματευτούμε με τους εταίρους, για να μη μειωθεί το αφορολόγητο.”

Μαξίμου: Από τα έδρανα της αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης θα  υπερψηφίσει την κατάργηση της μείωσης στο αφορολόγητο

“Ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος. Το αφορολόγητο δεν πρόκειται να μειωθεί όσο κυβέρνηση θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ” σημειώνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και συμπληρώνει: “Η ΝΔ προσπαθεί με τα μισόλογα της κας Ζαχαράκη να κρύψει ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε δεσμευθεί στη ΔΕΘ για περικοπή του αφορολογήτου και των συντάξεων, περικοπές τις οποίες είχε ενσωματώσει στο πρόγραμμά της”.

Και καταλήγει: “Από τα έδρανα της αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να υπερψηφίσει την κατάργηση της μείωσης στο αφορολόγητο, όπως έκανε και με τις συντάξεις, αφού δεν έπιασαν τα παρακάλια του στους θεσμούς”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version