Ζαχαριάδης: Η χώρα χρειάζεται στήριξη, όχι τρικλοποδιές

O διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης
O διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης EUROKINISSI

"Φτάσαμε στο τέλος του τούνελ, με σημαντικές απώλειες και υποχωρήσεις, έχοντας χάσει πολλές μάχες, κερδίζουμε στο τέλος τον πόλεμο", δήλωσε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την πεποίθηση πως η περιπέτεια για την Ελλάδα τελειώνει

Την πεποίθηση ότι η περιπέτεια τελειώνει για την Ελλάδα εξέφρασε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, στέλνοντας παράλληλα αυστηρό μήνυμα στην αντιπολίτευση λέγοντας "η χώρα χρειάζεται στήριξη κι όχι τρικλοποδιές και υποκρισία".

"Βγάζουμε τη χώρα από την ιστορική περιδίνηση, φτάσαμε στο τέλος του τούνελ, με σημαντικές απώλειες και υποχωρήσεις, έχοντας χάσει πολλές μάχες, κερδίζουμε στο τέλος τον πόλεμο" δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο  διευθυντής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημείωσε, το τέλος των μνημονίων δεν σημαίνει αυτομάτως και τέλος της κρίσης, ωστόσο τα τελευταία τρία χρόνια, έχουν γίνει σημαντικά πράγματα. Επικαλούμενος και τις δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων μετά το πέρας του Eurogroup, ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε: "είναι μακριά από εμένα και από το κόμμα μου κάθε διάθεση για πανηγυρισμούς και success story, αλλά είναι εμφανές ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει και στην Ελλάδα. Μετά από τρία χρόνια σκληρού αγώνα και θυσιών η ελπίδα, είναι ζωντανή".

Περιγράφοντας την συνολική κατάσταση, επισήμανε ότι "η χώρα είναι βαριά πληγωμένη οικονομικά και κοινωνικά, χρειάζεται στοχευμένη προσπάθεια για να επουλωθούν οι πληγές που άνοιξε η κρίση αλλά και για να διορθωθούν στρεβλώσεις που υπήρχαν πριν την κρίση και μας οδήγησαν σε αυτή. Για αυτό χρειάζεται μια δεύτερη τετραετία 2019 - 2023 με κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε η χώρα να ανασυγκροτηθεί και να επανέλθει".

Έσπευσε, πάντως να κρατήσει αποστάσεις από την όποια παροχολογία εξηγώντας "εμείς δεν θέλουμε να μοιράσουμε λεφτά που δεν υπάρχουν, ούτε να δημιουργήσουμε χρέη υπονομεύοντας τις επόμενες γενιές".

Σε ερώτηση για τη συμμετοχή ή όχι του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε χαρακτηριστικά πως "με ή χωρίς ΔΝΤ, η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα με καθαρή έξοδο και αυτό προϋποθέτει την βιώσιμη ρύθμιση του χρέους όπως περιγράφεται στο Eurogroup του Ιουλίου του 2017".

Ο διευθυντής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε ως βασικό το ζήτημα της μείωσης των φόρων και των φορολογικών συντελεστών υπό την προϋπόθεση να ανακτήσει η κυβέρνηση πλήρως τα κλειδιά διακυβέρνησης της χώρας και τη δυνατότητα άσκησης δημοσιονομικής πολιτικής, προσθέτοντας, πάντως, πως η αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης μετά την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, τοποθετεί τον τομέα της εργασίας στο επίκεντρο προκειμένου να τεθούν τα θεμέλια για μια βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη στη χώρα.

"Το 2016 και το 2017 βάλαμε τις βάσεις για να αναστραφεί ό,τι ξηλώθηκε την περίοδο 2010 - 2015 και σε λίγους μήνες θα έχουμε ήδη τα πρώτα διορθωτικά αποτελέσματα" υπογράμμισεο κ. Ζαχαριάδης στη συνέντευξή του.

Σχετικά με τα θέματα βίας υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως "δεν χωρούν συμψηφισμοί. Προέρχομαι από μια πολιτική παράταξη που στη μεγαλύτερη διάρκεια του 20ου αιώνα στελέχη της υφίσταντο βία, διωγμούς και εξόντωση. Για τη δική μας αριστερά, την ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά η βία δεν αποτελεί ούτε μέσο άσκησης πολιτικής".

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Μνημόνιο, Χρέος
SHARE:

24Media Network