Ζάεφ: Μέχρι τον Ιούλιο η συμφωνία για το όνομα της ΠΓΔΜ

Zoran Zaev, leader of the opposition Social Democrats, presents the program of the new Macedonian Government, at the party headquarters in the capital Skopje, on Friday, March 10, 2017. Macedonia's left-wing opposition leader presented Friday the program for the new government he plans to form, although he is still waiting for mandate from the President Ivanov. (AP Photo/Boris Grdanoski)
Zoran Zaev, leader of the opposition Social Democrats, presents the program of the new Macedonian Government, at the party headquarters in the capital Skopje, on Friday, March 10, 2017. Macedonia's left-wing opposition leader presented Friday the program for the new government he plans to form, although he is still waiting for mandate from the President Ivanov. (AP Photo/Boris Grdanoski) AP

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δήλωσε ότι η χώρα του θα λάβει και "αυτόματη πρόσκληση ένταξης" στο ΝΑΤΟ

Την αισιοδοξία του ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα ολοκληρωθούν επιτυχώς και το θέμα της ονομασίας θα έχει επιλυθεί έως τον Ιούλιο, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Μιλώντας στον αυστριακό ραδιοφωνικό σταθμό ORF, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος ότι χάρη σε αυτή την εξέλιξη η χώρα του θα λάβει αμέσως μετά πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Όπως μεταδίδει το σκοπιανό ειδησεογραφικό πρακτορείο MIA, ο κ. Ζάεφ έκανε λόγο για μία "αυτόματη" πρόσκληση από την πλευρά της Ατλαντικής Συμμαχίας αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες με την ελληνική πλευρά.

Στην ουσία, οι Σκοπιανοί εκτιμούν ότι το ζήτημα θα έχει επιλυθεί πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ που έχει προγραμματιστεί στις 111 και 12 Ιουλίου 2018.

Στην Τουρκία ο Ιβάνοφ

Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ πραγματοποιεί σήμερα επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, όπου θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του, ο κ. Ιβάνοφ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα έχει συναντήσεις και με ανώτατους εκπροσώπους του τουρκικού κράτους, ενώ θα καταθέσει στεφάνι στο μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ στην 'Αγκυρα.

Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ θα δώσει και διάλεξη με θέμα «Οι προκλήσεις της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην τρίτη χιλιετία» προς τα μέλη του Συμβουλίου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Τουρκίας και των πρυτάνεων όλων των δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων της Τουρκίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

'Πεπεισμένος' ότι το Σκοπιανό θα λυθεί μέχρι τέλος Ιουνίου ο Χαν

Το Σκοπιανό στην ατζέντα της συνάντησης Ζάεφ - Μέρκελ την Τετάρτη

ADVERTISING

SHARE: