Ζήγρας: Ο Άκης χειρίστηκε το θέμα με τον ΙΑΝΟ

Ζήγρας: Ο Άκης χειρίστηκε το θέμα με τον ΙΑΝΟ
Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, άρχισε την Δευτέρα 22 Απριλίου 2013, η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των 18 συγκατηγορουμένων του για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και της διακίνησης παράνομου χρήματος από «μίζες» εξοπλιστικών προγραμμάτων. Στο στιγμιότυπο διακίνονται η Βίκυ Σταμάτη και ο Άκης Τσοχατζόπουλος. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Συνεχείς αποκαλύψεις στη δίκη Τσοχατζόπουλου. Τι κατέθεσε ο κατηγορούμενος ξάδελφος του πρώην υπουργού Άμυνας, και ο ιδιοκτήτης του ΙΑΝΟΥ

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος χειρίστηκε το θέμα της αγοράς μετοχών της ΙΑΝΟΣ, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της και τον Ν. Ζήγρα

Τον Άκη Τσοχατζόπουλο «έδειξε» ο κατηγορούμενος, ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ, Νίκος Καρατζάς, ως τον αποκλειστικό συνομιλητή του για την πώληση μετοχών της επιχείρησής του από ελβετική εταιρεία.

Ο κ. Καρατζάς, δια του συνηγόρου του, επανέλαβε στο δικαστήριο όσα έχει πει και στην ανάκριση, ότι δηλαδή, για τη μεταβίβαση του 20% της ΙΑΝΟΣ στη NORIS SA συνεννοήθηκε με τον πρώην υπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι μετοχές της ΙΑΝΟΣ είχαν κατασχεθεί στο γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου και ότι για την πώληση αυτή ο Νίκος Καρατζάς έχει υποστηρίξει στον ανακριτή πως ο πρώην υπουργός τού εμφάνισε ως αγοραστές γνωστή εφοπλιστική οικογένεια.

Λίγο πριν στη δίκη, ο Νίκος Ζήγρας ζήτησε τον λόγο και είπε ότι η NORIS -της οποίας ο ίδιος εμφανίζεται ιδιοκτήτης- προχώρησε στην αγορά του ποσοστού της ΙΑΝΟΣ, χωρίς την παραμικρή δική του παρέμβαση. Όπως είπε, «δεν είχα καμία χρηματοπιστωτική ή προσωπική επαφή με τον κ. Καρατζά. Όλες τις επαφές τις έκανε ο κ. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος είχε επισκεφθεί τη NORIS στην Ελβετία».

Η υπεράσπιση του ιδιοκτήτη του γνωστού βιβλιοπωλείου επέμεινε πολύ με ερωτήσεις της προς τον μάρτυρα Π. Βλάχο, προκειμένου να αποδείξει ότι ο κατηγορούμενος δεν μπορούσε να γνωρίζει, όταν το 2005, αποφάσισε να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αν τα χρήματα της NORIS, που συστάθηκε το 2003, ήταν προϊόν παράνομης συναλλαγής. Τόνισε, επίσης, ότι αν υποπτευόταν κάτι δεν θα έκανε, το 2007, ονομαστικοποίηση μετοχών.

Η υπεράσπιση του πρώην υπουργού προανήγγειλε ότι θα προσκομίσει στο δικαστήριο, μεταφρασμένα, την Τετάρτη, τα έγγραφα για τις επιστροφές χρηματικών ποσών πάνω από 14 εκατ. δολάρια, από την κυπριακή ΝΤΡΟΥΜΙΛΑΝ στη ρωσική ΑΝΤΕΥ.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Τρίτη το πρωί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα