Μητσοτάκης: Σε λίγο ο Τσίπρας θα μας πει ότι είναι και βενιζελικός

Μητσοτάκης: Σε λίγο ο Τσίπρας θα μας πει ότι είναι και βενιζελικός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για πολιτική ανωμαλία με γυρολόγους βουλευτές, άφησε αιχμές για Δανέλλη λέγοντας "Ποτάμι το πρωί, ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ" και σχολίασε το ότι ο πρωθυπουργός παρουσίαζεται από ορισμένους ως ο νέος εκφραστής της κεντροαριστεράς γιατί ξέχασε τι έλεγε και φόρεσε το κοστούμι του μετριοπαθή

Για πολιτική ανωμαλία με τη στήριξη έξι πολιτικών γυρολόγων έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μηιτσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου και αναφερόμενος στην ψήφο εμπιστοσύνης. Ζήτησε εκλογές εδώ και τώρα για να μην κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αιχμή του για μία συμφωνία που έγινε “υπό την πίεση τρίτων”. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον όμως είναι και το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε το ότι ορισμένοι παρουσιάζουν τον Αλέξη Τσίπρα ως το νέο ηγέτη της κεντροριστεράς, λέγοντας μεταξύ άλλων “σε λίγο θα μας πει ότι είναι και βενιζελικός”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι στόχος του είναι αυτό που ούτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε καταφέρει το 1990, δηλαδή “να κάνουμε όλη την Κρήτη γαλάζια” και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την κρητική πανστρατιά και την εμπιστοσύνη.

“Κατέβηκα στην Κρήτη για να πάρω λίγο καθαρό αέρα και ανάσες δημοκρατίας. Γιατί δεν είναι τυχαία η συγκυρία. Δυστυχώς το πολιτικό κλίμα βάρυνε πολύ από το ψέμα και την υποκρισία και η ατμόσφαιρα του ελληνικού Κοινοβουλίου έχει μολυνθεί από τα βρώμικα κόλπα μίας κυβέρνησης που θα κάνει τα πάντα για να μείνει λίγο ακόμη στην εξουσία” δήλωσε.

Επανέλαβε τα περί καλά σκηνοθετημένου διαζυγίου και σχολίασε: “Τσίπρας και Καμμένος αντάλλαξαν βουλευτές και υπουργούς και ύστερα από παζάρια με έξι πολιτικούς γυρολόγους έραψαν μία κυβέρνηση κουρελού”. Σημείωσε δε ότι ο Κρητικός Σπύρος Δανέλλης είχε υπερψηφίσει την πρόταση μομφής και τώρα έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ποτάμι το πρωί, ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ, ανεξάρτητος το πρωί, ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ

“Ποτάμι το πρωί, ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ, ανεξάρτητος το πρωί, ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ” σχολίασε, αναφερόμενος εκτός από τον κ.Δανέλλη και στην Κατερίνα Παπακώστα, και έκανε λόγο για πολιτική ανωμαλία άνευ προηγούμενού που αποτελεί παραχάραξη της πλειοψηφίας στη Βουλή.

“Μου έκανε εντύπωση ότι ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που κυβέρνησε με 150 βουλευτές, ξέχασε όμως να πει ότι εκείνος είχε το 47% του ελληνικού λαού μαζί του και μόνο ένας εκλογικός νόμος κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του τότε ΠΑΣΟΚ του είχε στερήσει την πλειοψηφία”, σχολίασε.

“Ενωμένοι όλες οι δυνάμεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης πρέπει από τώρα μέχρι τις εκλογές να σταθούμε απέναντι τους” δήλωσε και υποστήριξε ότι η χώρα δεν αντέχει μία παραταταμένη εκλογική περίοδο.

“Δεν υπάρχει άλλη λύση από την προσφυγή στις κάλπες” πρόσθεσε και ζήτησε εκλογές τώρα για καθαρές λύσεις, όπως είπε, αλλά και για να αποτραπεί η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε ότι η ΝΔ την επόμενη βδομάδα θα δώσει τη μάχη στη Βουλή για να μην κυρωθεί η συμφωνία και εκεί όλοι οι βουλευτές θα αναλαβουν τις ευθύνες τους. Επανέλαβε ότι “αυτή η συμφωνία συνιστά μεγάλη εθνική υποχώρηση, έγινε βεβιασμένα και πρόχειρα, υπό την πίεση τρίτων, χωρίς εθνική συναίνεση, αναγνωρίζει μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα στα Σκόπια και σπέρνει τον αλυτρωτισμό”. Ως εκ τούτου υποστήριξε ότι δεν κλείνει μία πληγή αλλά ανοίγουν πληγές και στις δύο χώρες και ότι οι δύο λαοί εμποδίζονται να βρουν μία λύση αποδεκτή και βιώσιμη.

Αναφέρθηκε στο κείμενο της ρηματικής διακοίνωσης Ζάεφ, λέγοντας ότι στο επίσημο αυτό κείμενο αναγράφεται για “μακεδονικό λαό” δύο φορές.

“Καταψηφίζω και εγώ και η ΝΔ τη συμφωνία των Πρεσπών” δήλωσε, υπενθυμίζοντας ότι στον Μακεδονικό Αγώνα είχαν πολεμήσει πολλοί Κρητικοί μεταξύ των οποίων και ο παππούς του Κυριάκος Μητσοτάκης. “Δε θα βαδίσω λοιπόν εγώ σε δρόμο άλλο από αυτόν της Κρήτης και των προγόνων μου” δήλωσε θέλοντας να δώσει ένα προσωπικό- συναισθηματικό τόνο στην απόφαση του και απαντώντας στις κατηγορίες ότι σύρθηκε στο όχι στη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Τσίπρας ξέχασε ποιος ήταν και τι έλεγε, φόρεσε τη στολή του μετριοπαθούς πολιτικού

Ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε ότι στη Βουλή ο κ.Τσίπρας θέλησε να μεταθέσει ολόκληρο το πολιτικό πεδίο, “ξέχασε ποιος ήταν και τι έλεγε, φόρεσε τη στολή του μετριοπαθούς πολιτικού” και πρόσθεσε με νόημα:

“Κάποιοι θέλουν να τον παρουσιάσουν και ως το νέο ηγέτη της κεντροαριστεράς. Θα έρθει σε λίγο στην Κρήτη και θα μας πει ότι είναι και βενιζελικός την ώρα που κυβερνά με την Παπακώστα και τους Ζουράριδες”.

Ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε με αυστηρότητα πως εκείνος δε θα συμμετέχει “σε αυτό το καρναβάλι” γιατί όπως εκτίμησε: “Το αίτημα των πολιτών δεν είναι να τους εξηγώ γιατι είναι κακός ο κ.Τσίπρας, αυτό το ξέρουν, αλλά να τους πω πως θα ξεπεράσουμε την κρίση.”

“Η ΝΔ απλώνεται από τα σύνορα της παραδοσιακής δεξιάς μέχρι τις παρυφές της δημοκρατικής αριστεράς” είπε επίσης, αν και εκτίμησε ότι για πολλούς ανθρώπους οι παλιές αυτές διακρίσεις δεν έχουν νόημα, καθώς τους ενδιαφέρουν λύσεις τα προβλήματα. “Αλλά αυτή η κεντροδεξιά παράταξη καλείται να γεφυρώσει ρήγματα της κρίσης, τα οποία βάθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ, να αγωνιστεί για να σταθεί ξανά στα πόδια της η μεσαία τάξη και για τις αξίες της μεσαίας τάξης”, τόνισε.

“Οταν απειλείται το κράτος δικαίου οι κομματικές γραμμές ξεθωριάζουν” είπε επίσης απευθυνόμενος εκ νέου στις υπόλοιπες “δημοκρατικές δυνάμεις”, προσθέτοντας: “Σε αυτό το τόξο της Ευρώπης και του εκσυγχρονισμού σας καλώ να ενωθούμε”.

Τόνισε δε ότι η ΝΔ απευθύνεται και στους πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απευθυνόμενος στους παλιούς ψηφοφορους της ΝΔ τους κάλεσε να γυρίσουν σπίτι τους, και στους απογοητευμένους και τους νέους που σκέπτονται να μην ψηφίσουν είπε ότι έτσι θα κερδίσει το ψέμα. Κάλεσε επίσης όλα τα στελέχη της ΝΔ να στηρίξουν τον γαλάζιο υποψήφιο στην περιφέρεια Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη.

Το πρωί του Σαββάτου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα αναχωρήσει από το Ηράκλειο και θα επισκεφθεί διαδοχικά την Αγία Βαρβάρα, τους Άγιους Δέκα, τη Γεωργική Σχολή και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσαράς, τις Μοίρες, το Τυμπάκι, το Ασήμι, τον Πύργο, το Πέραμα και τα Ανώγεια.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Βαγγέλης Καρκανάκης, ο αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ και μέλος της ΠΕ Λευτέρης Ζερβός, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Κώστας Τσιάρας, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτων της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, ο βουλευτής Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο υποψήφιος με τη ΝΔ για την περιφέρεια Κρήτης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version