Αφρικανή ψέκασε με σπρέι 11 επιτύμβιες στήλες στο Μουσείο της Βεργίνας

Αφρικανή ψέκασε με σπρέι 11 επιτύμβιες στήλες στο Μουσείο της Βεργίνας

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό στις 10 Μαΐου, καταγγέλθηκε στις Αρχές δύο ημέρες μετά και έκτοτε γίνεται έρευνα για τον εντοπισμό της υπεύθυνης

Ένα πραγματικά περίεργο περιστατικό βανδαλισμού αρχαιοτήτων διερευνούν οι Αρχές, το οποίο μάλιστα έγινε γνωστό μόλις τώρα, μετά από δύο ολόκληρους μήνες.

Στις αρχές Μαΐου μία Αφρικανή που φορούσε εθνικ φορεσιά και τουρμπάνι πλησίασε και ψέκασε με σπρέι, που περιείχε μία άγνωστη λιπαρή ουσία, τις βάσεις σε 11 επιτύμβιες στήλες στο Μουσείο της Βεργίνας.

Αυτό δεν έγινε αντιληπτό ούτε από φύλακες ούτε από κανέναν από το προσωπικό του Μουσείου ή κάποιον επισκέπτη, την στιγμή εκείνη. Έγινε αργότερα αντιληπτό όταν οι υπεύθυνοι του Μουσείου ανακάλυψαν λιπαρούς λεκέδες στις αρχαιότητες αυτές και έτσι ανέτρεξαν στις 10 Μαΐου στο κλειστό κύκλωμα όπου εντόπισαν την μυστηριώδη γυναίκα που διέπραξε τους βανδαλισμούς αυτούς.

Δύο ημέρες μετά το κατήγγειλαν στις Αρχές και έκτοτε γίνεται έρευνα για να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία της γυναίκας αυτής, να εντοπισθεί και να συλληφθεί.

Σημειώνεται πάντως ότι οι ζημιές που προκάλεσε δεν ήταν μόνιμες ευτυχώς και οι συντηρητές κατάφεραν να καθαρίσουν αποτελεσματικά τις αρχαιότητες από αυτή την άγνωστη λιπαρή ουσία.

Βεβαίως, αυτό προκαλεί και ερωτηματικά για την ασφάλεια των αρχαιοτήτων και για το πόσο εύκολο είναι τελικά οποιοσδήποτε, οποτεδήποτε θελήσει να προκαλέσει μία μικρή ή μεγάλη και ανεπανόρθωτη ζημιά… στα μνημεία και τα μουσεία μας.

SHARE:

24Media Network