Αμφίπολη: Παγκόσμιο ενδιαφέρον για τον σκελετό στον τύμβο Καστά

default image

Πώς μεταδίδουν τα Μέσα σε Ευρώπη, Αμερική, Κίνα και Αυστραλία τα νέα για την ανακάλυψη του σκελετού στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη.

Μεγάλη δημοσιότητα δίνουν τα Μέσα Ενημέρωσης διεθνώς στα νέα εντυπωσιακά ευρήματα που εντοπίστηκαν στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης.

Η είδηση ταξίδεψε από την Ελλάδα έως την Κίνα και την Αυστραλία ενώ μεγάλα διεθνή ΜΜΕ όπως η Washington Post και το ABC την προβάλουν μέσω της ανταπόκρισης του ειδησεογραφικού πρακτορείου Assosciated Press που δίνει έμφαση στον τίτλο “ο σκελετός θα μπορούσε να λύσει το αίνιγμα του αρχαίου ελληνικού τάφου”.

“Τα οστά που έμειναν πίσω από τους πλιατσικολόγους μπορούν να ρίξουν φως στο μυστήριο ενός τεράστιου αρχαίου τάφου στην Ελλάδα”, συνεχίζει το ρεπορτάζ.

Την ανταπόκριση προβάλουν και κινέζικα Μέσα Ενημέρωσης ( Xinhuan News Agency), ενώ καταγράφεται αναλυτικά και η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Το άρθρο του BBC έχει τίτλο “Σκελετός από την εποχή του Αλεξάνδρου βρέθηκε στον τάφο της Αμφίπολης στην Ελλάδα” και επισημαίνει ότι το μέρος της ταφής είναι το μεγαλύτερο που έχει βρεθεί ποτέ.

Διαβάστε ακόμα στο NEWS247:

Αμφίπολη: Το DNA δείχνει την ταυτότητα του νεκρού

Μεγάλη δημοσιότητα δίνουν και τα αυστραλιανά Μέσα.

“Με κομμένη την ανάσα η Ελλάδα ενημερώθηκε πως σε τάφο της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρέθηκε σκελετός που ίσως δώσει απαντήσεις σε πολλά κρίσιμα ερωτήματα” μετέδωσε το κανάλι “7”. Στο ρεπορτάζ σημειώνεται πάντως ότι “θεωρείται απίθανο στον τάφο αυτό να έχει ταφεί ο Μέγας Αλέξανδρος”.

Το ABC στο δικό του ρεπορτάζ υπογραμμίζει με τη σειρά του ότι “ίσως τα οστά που βρέθηκαν, να λύσουν το μεγάλο μυστήριο. Δηλαδή ποιος είχε ταφεί στην Αμφίπολη”. Αναφέρεται ακόμα πως το γενετικό υλικό θα μεταφερθεί σε ειδικό εργαστήριο για έλεγχο προκειμένου να προκύψουν τα πρώτα στοιχεία σχετικά με την ταυτότητα αλλά και την διακρίβωση της ακριβούς ηλικίας του.

Με την σειρά του το κανάλι FOX News συμπληρώνει πως “ο τάφος έχει συληθεί αλλά οι κλέφτες άφησαν πίσω τα οστά του νεκρού και αυτό ίσως βοηθήσει τους αρχαιολόγους να βρουν απαντήσεις”.

Σε όλες τις αναφορές σημειώνεται ότι “σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις είναι σχεδόν βέβαιο πως ο τάφος ανήκει σε επιφανή Μακεδόνα”.

Διαβάστε ακόμα στο NEWS247:

Αμφίπολη: Νέα σενάρια για τον νεκρό. Τα επόμενα βήματα και τα πρώτα συμπεράσματα

Αμφίπολη: Σεμνός ο τάφος, σπουδαίος ο νεκρός

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα