Άρης Δαβαράκης: “Αισθάνομαι ασφαλής που ο Τσίπρας συνεννοείται μια χαρά με όλους”

Άρης Δαβαράκης: “Αισθάνομαι ασφαλής που ο Τσίπρας συνεννοείται μια χαρά με όλους”
Ο στιχουργός και ραδιοφωνικός παραγωγός Άρης Δαβαράκης Eurokinissi

Ο γνωστός στιχουργός και ραδιοφωνικός παραγωγός μίλησε στο ραδιόφωνο NEWS 24/7 για τον πρωθυπουργό, τη ΔΕΘ, την Ευρώπη και την ΑΕΠΙ.

«Ελπίζω πάντα στο ότι θα δω τον Τσίπρα αρχηγό μιας κεντρώας δυνάμεως», δήλωσε στo NEWS 24/7 RADIO στους 88,6 και την εκπομπή ΠΕΖΟΙ στον ΑΕΡΑ, με την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη, ο στιχουργός, συγγραφέας και δημοσιογράφος Άρης Δαβαράκης, διευκρινίζοντας ότι, σε αντίθεση με ό,τι γραφόταν, ποτέ δεν είχε στενές επαφές μαζί του.

«Ο Αλέξης Τσιπρας μού είναι πάντα συμπαθής. Αυτό δεν αλλάζει. Όταν κάποια πράγματα τα σκέφτεσαι και κάποιος έχει παίξει ένα ρόλο θετικό…», πρόσθεσε.

«Δεν μπορούσα και δεν μπορώ όμως να συνεχίσω να υποστηρίζω αυτό που κάνουν οι κυβερνήσεις του», αντέτεινε. «Οι κυβερνήσεις του είναι μέτριες προς το όχι αποτελεσματικές. Και κάποιες στιγμές ήταν και χάλια. Αλλά όσον αφορά στο πρόσωπο, μου είναι πάρα πολύ συμπαθές», επανέλαβε, υπογραμμίζοντας ότι το βιβλίο του «Ο πρωθυπουργός» (εκδ.Φερενίκη, 2016) ουδεμία σχέση έχει με τον Τσίπρα.

«Είμαι Ευρωπαϊστης, ψήφισα «ναι» στο Δημοψήφισμα, αγαπώ πολύ τις ΗΠΑ, όχι του Τράμπ, και τον δυτικό πολιτισμό. Το γεγονός ότι ο Τσίπρας μια χαρά συνεννοείται με όλους μού αρέσει πάρα πολύ και με κάνει και αισθάνομαι πολίτης του κόσμου», συνέχισε ο γνωστός, μεταξύ άλλων, ραδιοφωνικός παραγωγός, τονίζοντας «μ’αρέσει που είναι τιμώμενη χώρα η Αμερική στη ΔΕΘ, που είναι εδώ η CIA και το FBI. Αισθάνομαι πιο ασφαλής!Το πρόσωπο (ο ΑΛ.Τσίπρας) ξέρει πολύ καλά τι κάνει».

Οχι απλώς δεν ενοχλείται που έχει εισβάλει ένα παλιό ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, «θα ήθελα να υπάρχει εκτός από το ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ και περισσότερο Κέντρο σε αυτή».

Είναι αισιόδοξος για το μέλλον της Ευρώπης; «Η Ευρώπη θα τα καταφέρει», εκτιμά, «παρότι περνάει πολύ μεγάλη κρίση κι αυτή εκτός από οικονομική και κοινωνική , είναι και η κρίση προς τα πού να πάμε και τι να πιστέψουμε. Ναι, εγώ πιστεύω στην Ευρώπη ,έχει παράδοση, έχει πολιτισμό. Δεν θέλω να είμαι άδικος για άλλη μια φορά, γιατί έχω γίνει στη ζωή μου άδικος κάνοντας ελαφρά πολιτική. Αυτό που μου αρέσει και ξεχώρισε τα τελευταία 2-3 χρόνια είναι η προεκλογικκή δήλωση Μακρόν :«Εγώ δεν είμαι ούτε αριστερός ουτε δεξιός» .

Αισιοδοξεί για το μέλλον παρόλες τις «ατυχείς –‘όπως λέει- συμπτώσεις»: την ενδεχόμενη λίγκα Ιταλίας- Ουγγαρίας, τον Τραμπ στην Αμερική και ηγέτες τύπου Πούτιν και Ερντογάν. « Όχι ότι προς Θεού είναι ίδιοι .Ο Ερντογάν είναι ημίτρελος. Ελπίζουμε ότι το μωρό όμως θα βγει υγιές στο τέλος. Ακόμα είμαστε στην κύηση, μπορεί να χάσουμε, μπορεί να κερδίσουμε εμείς οι κεντρώοι».

Υπήρξαν στιγμές που σκέφτηκε να μεταναστεύσει μετά την άδικη φύλακισή του;«Δεν είχα σκεφτεί να μεταναστεύσω παρότι είχα θυμώσει και στενοχωρηθεί πάρα πολύ .Αθωώθηκα πανηγυρικά, δικαιώθηκα και από ευρωπαικά δικαστήρια και πήραμε και αποζημίωση 2,5 χιλιάρικα! Αστείο ποσό φυσικά για 6 μήνες ζωής! Η μια μέρα δεν έχει τιμή!».

Δεν έχει μετάσχει στις διεργασίες για την μετά την ΑΕΠΙ ημέρα. Ο λόγος; « Αυτό το πράγμα που συνέβη είναι ένα ατύχημα μεγάλο. Να δούμε τι θα γίνει! Μακάρι το κράτος να τρέχει στα χωριά και τα λαγκάδια, σε ξενοδοχεία και συναυλίες να μαζεύει λεφτά! Να δω ποιος θα το κάνει αυτό από τα υπουργεία!».

Αυτό τον καιρό δουλεύει αποκλειστικά πάνω στη στιχουργική. «’Ο,τι κάνω έχει σχέση με τραγούδι», επιβεβαιώνει ο Δαβαράκης. Έγραψε στίχους , με τη Λίνα Νικολάκοπούλου, για τραγούδια του Μάριου Φραγκούλη. Με τον τροβαρδούρο Δημήτρη Κωσταγιόλα στις 23 Σεπτεμβρίου ξεκινάνε στο χώρο « Αλεξάνδρεια» τις μουσικές παραστάσεις «Η Καλύτερη Ωρα».

«Το Δημήτρη τον άκουγα περπατώντας στην Ερμού κι άρχισα να κολλάω, μου έκανε τρομερή εντύπωση ο στίχος, η μουσική, η επικοινωνία του με τον κόσμο. Άκουσα όλα του τα τραγούδια και διαλέξαμε μαζί μια 20αρια και χτίσαμε arte povera μια παράσταση. Υπάρχει πάρα πολύ ταλέντο στις νεότερες γενιές και στην ουσία δεν ανησυχώ καθόλου. Τι είναι αυτό που περιμένουμε να ακούσουμε από τον τάδε μεγάλο ποιητή; Τον συγκεριμένο στίχο που θα κρίνει το Μνημόνιο, αν μπήκαμε ή βγήκαμε ή το μεταναστευτικό;».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα