Ασγκάρ Φαραντί: Καλεί σε αλληλεγγύη στις διαδηλώσεις στο Ιράν – “Περήφανος για τις δυναμικές γυναίκες της χώρας μου”

Ασγκάρ Φαραντί: Καλεί σε αλληλεγγύη στις διαδηλώσεις στο Ιράν – “Περήφανος για τις δυναμικές γυναίκες της χώρας μου”
Ασγκάρ Φαραντί Vianney Le Caer/Invision/AP

Στο πλευρό των εξεγερμένων στο Ιράν ο Ασγκάρ Φαραντί. Το μήνυμα του Ιρανού σκηνοθέτη σε καλλιτέχνες, κινηματογραφιστές, διανοούμενους, ακτιβιστές για αλληλεγγύη στις γυναίκες.

Μεγαλώνει διαρκώς το παγκόσμιο κύμα αλληλεγγύης στις γυναίκες και τους άντρες που διαδηλώνουν στο Ιράν, με μια σειρά από προσωπικότητες διεθνούς φήμης να εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους εξεγερμένους.

Ανάμεσά τους βρίσκονται και αρκετοί Ιρανοί σκηνοθέτες και καλλιτέχνες, οι περισσότεροι εκ των οποίων ζουν μακριά από το Ιράν λόγω του καθεστώτος και τον περιορισμών που τους επιβάλει στην έκφραση, όπως ο Ασγκάρ Φαραντί (Asghar Farhadi).

Ο Ασγκάρ Φαραντί, με βίντεο που ανέβασε στο Instagram, απευθύνει το δικό του κάλεσμα σε αλληλεγγύη σε “όλους τους καλλιτέχνες, κινηματογραφιστές, διανοούμενους, ακτιβιστές ανθρώπινων δικαιωμάτων από όλο τον κόσμο και όλες τις χώρες, αλλά και όποιον πιστεύει στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ελευθερία να σταθεί με αλληλεγγύη δίπλα στις δυναμικές και γενναίες γυναίκες και άνδρες του Ιράν μέσα από βίντεο, από κείμενα ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο”.

Το μήνυμά του Ασγκάρ Φαραντί:

Είμαι ο Ασγκάρ Φαραντί, ο σκηνοθέτης.

Πρέπει να έχετε ακούσει τα πρόσφατα νέα από το Ιράν και να έχετε δει εικόνες από προοδευτικές και θαρραλέες γυναίκες που ηγούνται διαμαρτυριών για ίσα ανθρώπινα δικαιώματα με τους άντρες. Αναζητούν απλά αλλά θεμελιώδη δικαιώματα που το κράτος τους αρνείται εδώ και χρόνια. Αυτή η κοινωνία, ειδικά αυτές οι γυναίκες, έχουν διανύσει έναν σκληρό και επίπονο δρόμο μέχρι εδώ και τώρα έχουν φτάσει ξεκάθαρα σε ένα κομβικό σημείο.

Τις βλέπω από αυτά τα βράδια. Οι περισσότερες από αυτές είναι πολύ νέες. Δεκαεπτά χρονών, είκοσι χρονών. Είδα οργή και ελπίδα στα πρόσωπά τους και στον τρόπο που διαδηλώνουν. Σέβομαι βαθιά τον αγώνα τους για ελευθερία και το δικαίωμα να επιλέγουν τη μοίρα τους παρ’ όλη τη βαρβαρότητα στην οποία υποβάλλονται. Είμαι περήφανος για τις δυναμικές γυναίκες της χώρας μου και ελπίζω ειλικρινά μέσω των αγώνων τους να πετύχουν τους στόχους τους.

Μέσα από αυτό το βίντεο, καλώ όλους τους καλλιτέχνες, κινηματογραφιστές, διανοούμενους, ακτιβιστές ανθρώπινων δικαιωμάτων από όλο τον κόσμο και όλες τις χώρες, αλλά και όποιον πιστεύει στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ελευθερία να σταθεί με αλληλεγγύη δίπλα στις δυναμικές και γενναίες γυναίκες και άνδρες του Ιράν μέσα από βίντεο, από κείμενα ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.

Αυτή είναι μια ανθρώπινη ευθύνη και μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω. Οι Ιρανοί ελπίζουν να επιτύχουν αυτόν τον όμορφο και μνημειώδη στόχο που αναζητούν εδώ, στη χώρα όπου δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι γυναίκες θα είναι οι πρωτοπόρες των πιο σημαντικών μετασχηματισμών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα