Χειλάκης: Πιστεύω και στην αριστεία και στο iphone για όλους

Χειλάκης: Πιστεύω και στην αριστεία και στο iphone για όλους

Στην εκπομπή “ΠΕΖΟΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ”, με την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη και τη Φωτεινή Λαμπρίδη μίλησε ο ηθοποιός Αιμίλιος Χειλάκης. Τι είπε για την σημερινή πολιτική κατάσταση και το θέατρο

Για την παράσταση της «Ιφιγένειας εν Αυλίδι», που συσκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί (απόψε στην Πετρούπολη, αύριο βράδυ στο Βεάκειο) , την κυβέρνηση,  τους σημερινούς κοτζαμπάσηδες ,την Λυδία Κονιόρδου και την  αριστεία μίλησε, μεταξύ άλλων,  στην εκπομπή ΠΕΖΟΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ,με την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη και τη Φωτεινή Λαμπρίδη  ο ηθοποιός Αιμίλιος Χειλάκης.

«Η Ιφιγένεια  είναι η πιο παρεξηγημένη τραγωδία, την διδάσκουν ως εθνικοπατριωτική. Ο Ευριπίδης όμως, αυτός ο σκωπτικός τραγωδός, μάς δείχνει πόσο στρεβλά είναι τα πράγματα σε σχέση με την εξουσία. Μιλά για την πατριδοκαπηλεία», υποστήριξε ο πρωταγωνιστής, προσθέτοντας  «Μου αρέσει να κάνω  πολιτικό θέατρο, επ’ουδενί κομματικό. Αυτά τα τεράστια κείμενα θέτουν τεράστια ερωτήματα για το τι είναι ο άνθρωπος που δεν αναλαμβάνει την ευθύνη. Ο άνθρωπος βλέπουμε  πηγαίνει διαρκώς προς το χειρότερο. Περάσαμε Μεσαίωνες, πολέμους. Δεν έχουμε αποτινάξει από πάνω μας το ραγιαδισμό, ακόμα χωρισμένοι σε κολίγες και κοτζαμπάδηδες είμαστε» .

«Το θέατρο είναι η πολιτειακή μου καταθεση. Είναι το βήμα μου, σε αυτό είμαι καλός.Είναι η πολιτική πράξη μου», πρόσθεσε, σημειώνοντας «περάσαμε θεατρικά ένα πολύ δύσκολο χειμώνα, μόλις επιβιώσαμε,  και συνεχίζεται κι αυτό το καλοκαίρι. Ο κόσμος δεν έχει τα χρήματα να δει μια παράσταση».

«Ο Βιτγκενστάιν θα με έβριζε  -συνέχισε ο ηθοποιός-,  γιατί η αισθητική των πραγμάτων   με δυναστεύει. Οι παραστάσεις που κάνω έχουν υψηλή αισθητική.

Είμαι ένα παιδί του Λευτέρη Βογιατζή και του Μιχαήλ Μαρμαρινού, επειδή έχω δει τις παραστάσεις τους και θα ήθελα να κάνω το θέατρο που κάνουνε.»

Θα μπορούσε να κάνει κάτι άλλο, πέρα από το να είναι ηθοποιός; «Είμαι βαθιά ατάλαντος για οτιδήποτε άλλο εκτός από το θέατρο. Αλλά και το ταλέντο δεν είναι κάτι που έρχεται, δεν  είναι επιφοίτηση».

«Εχουν υπάρξει χειρότεροι υπουργοί απο τη Λυδία Κονιόρδου, όπως ο προηγούμενος από αυτήν», σχολίασε με αφορμή τις επιθέσεις που δέχεται η υπουργός  για την απόφασή της να χαρακτηρίσει διατηρητέα την ταβέρνα Λεωνίδας στο Λυγουριό . «Και την Ακρόπολη να αποφάσιζε να κηρύξει μνημείο θα  την έκραζαν. Ξέρει πολύ καλά τι είναι το θέατρο και  το αγαπάει. Πολύ καλός υπουργός πολιτισμού ήταν ο Σταύρος Μπένος αλλά και ο Γιώργος Βουλγαράκης».

 Απαντώτας σε ερώτημα για την κυβέρνηση τόνισε: «Κάνει τα πιο ανθρωπίνως δυνατά λάθη και το χειρότερο είναι που δεν ανέλαβε τη θέση του ΟΧΙ. Η σοσιαλιστικη διακυβέρνηση είναι η  πιο σοφή, αλλά εγώ πιστεύω και στην αριστεία και στο iphone που πρέπει να έχουν όλοι, όπως πρέπει όλοι να έχουν και Rolls Royce ».

SHARE:

24Media Network