Χιλιάδες διασκέδασαν το Σαββατοκύριακο στη Στοά Εμπόρων και την Πλατεία Θεάτρου

Χιλιάδες διασκέδασαν το Σαββατοκύριακο στη Στοά Εμπόρων και την Πλατεία Θεάτρου
Εορταστικό Σαββατοκύριακο στη Στοά Εμπόρων Eurokinissi

Tα δυο νέα σημεία της πόλης, τη Στοά Εμπόρων και την Πλατεία Θεάτρου, επισκέφθηκαν χιλιάδες Αθηναίοι και Αθηναίες, όλων των ηλικιών, το Σαββατοκύριακο που πέρασε.

Όσοι βρέθηκαν στη Στοά Εμπόρων και την Πλατεία Θεάτρου γιόρτασαν συμμετέχοντας στις ποικίλες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από το δήμο, με τίτλο «Ζήσε την Αθήνα στα σημεία» .

Στη Στοά Εμπόρων, μικροί και μεγάλοι επισκέφθηκαν τα οκτώ νέα καταστήματα (σχεδία αρτ, Ροκάνι και LUDD, Coocoo Creations, One Tool Three, Project Layali, WiseDog, Birdland και Athens Makerspace), γνώρισαν τις κοινωνικές επιχειρήσεις που λειτουργούν με την υποστήριξη του δήμου και πραγματοποίησαν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους, επιλέγοντας πρωτότυπα δώρα. Η ατμόσφαιρα ήταν εορταστική, περιλαμβάνοντας διάφορες δράσεις για κάθε ηλικία. Δημιουργία χριστουγεννιάτικων καρτών από ανακυκλώσιμα υλικά, παρέα με περιβαλλοντική ομάδα μαθητών, την περιβαλλοντική έκθεση ζωγραφικής της Αργυρώς Παπαθανασίου, το διαδραστικό installation ανταλλαγής ευχών στο κέντρο της στοάς που έκλεψε την παράσταση, αλλά και δωρεάν μασάζ κεφαλής και χεριών από πιστοποιημένους φυσικοθεραπευτές.

Κατηφορίζοντας στην Πλατεία Θεάτρου, η μοναδική αυτή διαδρομή από το ένα σημείο στο άλλο έκρυβε πολλές ακόμα εκπλήξεις. Αστικές περιηγήσεις από τον Κωνσταντίνο Καλφακάκο και τους εθελοντές του “This is My Athens”, για όσους επέλεξαν να κάνουν τη διαδρομή με τα πόδια και ιδιαίτερες ποδηλατικές βόλτες, για όσους επέλεξαν να κάνουν τη διαδρομή με τα χειροποίητα, ξύλινα ποδήλατα COCO-mat.bike, ένα από τα 7 καταστήματα που λειτουργούν εκεί. Πολλές ακόμα πρωτότυπες δράσεις περίμεναν τους επισκέπτες, ειδικά σχεδιασμένες από τα υπόλοιπα καταστήματα, όπως το θεματικό εργαστήριο λαογραφικού ενδιαφέροντος για την τέχνη της στάμπας στο κατάστημα Αστικά Μοτίβα, 100 φωτογραφικά πορτρέτα με πρωταγωνιστές όσους βρέθηκαν εκεί, που τράβηξε αποκλειστικά για το εορταστικό διήμερο ο γνωστός φωτογράφος μόδας Γιώργος Μαλεκάκης και εκτέθηκαν στη συνέχεια στο κατάστημα “‘Αι Λαβ ‘Αθενς πρότζεκτ”, κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών για παιδιά από τις ομάδες “Challedu” και “We Need Books” στο κατάστημα “Book & Play”, παιχνίδια ρόλων εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος από τους “Creators of Cosmos” και τους “RPG 4 Kids”, όπως και η παρουσίαση ενός μοναδικού εθίμου των αρχαίων Αθηναίων για το στόλισμα του ιερού δέντρου της Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα Νηρωή. Το πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα με την υπογραφή του This is Athens συνόδεψε τις δράσεις των καταστημάτων, ξεκινώντας το Σάββατο με τα soul και funk d.j. sets από τους Rugrat & Joseph και την DJ Kafka υπό τη συνοδεία της ομάδας breakdancing WaveOmatics Crew, με καλλιτέχνες από την αθηναϊκή hip-hop σκηνή και το παράλληλο graffiti painting από τον Insane 51 και τον Taxis, δύο μοναδικούς street artists που έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στην Πλατεία Θεάτρου!

Την Κυριακή πήραν τη σκυτάλη ο Θωμάς Ζάμπρας μαζί με τον Στέλιο Ανατολίτη, σχολιάζοντας με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο την επικαιρότητα, οι ομάδες Jump n’ Jive και Swing That Thing έδωσαν ρυθμό swing και rock ‘n roll και η παναφρικανική ομάδα Ubuntu Drum & Dance Group έκλεισε αυτό το ξεχωριστό, εορταστικό διήμερο με πολλή μουσική, τραγούδι και χορό.Σε δήλωσή του , ο, δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης , υπογράμμισε ότι «η κοινωνική επιχειρηματικότητα και ο πολιτισμός εκπέμπουν δυνατά στη Στοά Εμπόρων και την Πλατεία Θεάτρου. Οι κοινωνικές επιχειρήσεις και οι δημιουργικές ομάδες που λειτουργούν τα 15 καταστήματα δείχνουν το έργο τους, συνομιλούν με τους υπόλοιπους Αθηναίους, βάζοντας τη δική τους σφραγίδα στο «ζωντανό» εργαστήρι ανταλλαγής ιδεών».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα