5 ελληνικές ταινίες του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης που επιβάλλεται να δεις από τον καναπέ σου

5 ελληνικές ταινίες του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης που επιβάλλεται να δεις από τον καναπέ σου

Ξεκινά σήμερα η προπώληση για φυσικές και online προβολές.

Το 63ο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου την προπώληση εισιτηρίων για τη φετινή του διοργάνωση, έχοντας ένα πρόγραμμα με μερικές από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς– από Σπίλμπεργκ και Αρονόφσκι μέχρι τον φεστιβαλικό “Κορσέ” και τη νέα ταινία του (κρατούμενου του ιρανικού καθεστώτος) Τζαφάρ Παναχί.

Παράλληλα όμως με τις προβολές σε φυσικούς χώρους, επιστρέφει και η δυνατότητα online προβολών με μερικούς από τους πιο φεστιβαλικούς τίτλους του προγράμματος. Μαζί, στο online τμήμα, είναι διαθέσιμες κι οι περισσότερες ελληνικές ταινίες του φεστιβάλ. Γι’αυτό, ξεχωρίζουμε κάποιους τίτλους που κι εμείς περιμένουμε φέτος με μεγάλο ενδιαφέρον.

Από τα ήδη πολυσυζητημένα “Μπάσταρδα” μέχρι τα βραβευμένα στη Δράμα “Τσουλάκια”, κι από το σόλο σκηνοθετικό ντεμπούτο του ηθοποιού Χρήστου Πασσαλή, σε μια ιδιαίτερη ρομαντική κομεντί που προβλήθηκε νωρίτερα μες στη σεζόν, αυτές είναι μερικές από τις ελληνικές ταινίες που μπορείς φέτος να παρακολουθήσεις από το σπίτι σου. Οπουδήποτε στην Ελλάδα.

Όλες οι προβολές και η αγορά εισιτηρίων, γίνεται μέσω του online.filmfestival.gr.

Μπάσταρδα

Τα Μπάσταρδα έχουν αφήσει την πόλη μόνη της. Στην εξοχή, το νέο τους σπίτι μυρίζει μόνο καλοκαίρι. Πέντε κορίτσια και πέντε αγόρια ζούνε εδώ και τώρα – για το τώρα. Εδώ δεν πλησιάζει κανείς, εδώ όλοι φυλάνε σκοπιά, φιλάνε ο ένας τον άλλον, παίζουν τους νεκρούς. Είναι ακόμα παιδιά. Είναι τα δικά σας παιδιά. Τα δικά μας Μπάσταρδα.

Ησυχία 6-9

O Άρης και η Άννα συναντιούνται τυχαία σε μια ερειπωμένη, παραθαλάσσια πόλη γεμάτη με κεραίες που εκμπέμπουν παράξενους ήχους και τις φωνές των Εξαφανισμένων, κατοίκων που έχουν χαθεί ξαφνικά και ανεξήγητα. Mέσα σε αυτόν τον παράξενο κόσμο, η Άννα και ο Άρης ερωτεύονται. Λίγες μέρες μετά, η Άννα εξαφανίζεται.

Μια Μέρα στη Σαγκάη

Αγόρι γνωρίζει κορίτσι που γνωρίζει αρκουδάκι και περνάνε μια μέρα στη Σαγκάη. Η Τζίνσι είναι μια βιολίστρια που ετοιμάζεται να φύγει στη Βιέννη για να συνεχίσει τις μουσικές της σπουδές. Καθώς ετοιμάζεται να κλείσει τις εκκρεμότητές της και να κάνει μια νέα αρχή, η γνωρμία της με έναν Έλληνα θα τη φέρει αντιμέτωπη με νέα διλήμματα.

Τα Φαντάσματα της Επανάστασης

Ένας Έλληνας σκηνοθέτης βρίσκεται στην Τεργέστη, κινηματογραφώντας ένα ντοκιμαντέρ που ακολουθεί τα βήματα του Ρήγα Φεραίου στην Ευρώπη του Διαφωτισμού. Στη διάρκεια μιας επίσκεψης του στο ελληνορθόδοξο νεκροταφείο, μια ομάδα φαντασμάτων του 18ου αιώνα αποφασίζει να τον ακολουθήσει στην πόλη. Μια σύγχρονη κωμωδία βασισμένη σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα.

Black Stone

Δύο κινηματογραφιστές πέφτουν τυχαία πάνω στη Χαρούλα, μια απελπισμένη, υπερπροστατευτική Ελληνίδα μάνα, η οποία αναζητά τον γιο της. Όταν αυτός κατηγορείται για απάτη, η Χαρούλα ξεκινάει μαζί με τον άλλο ανάπηρο γιο της και έναν Eλληνο-Aφρικανό ταξιτζή για να τον φέρει πίσω στο σπίτι… Τότε έρχεται αντιμέτωπη για πρώτη φορά με το ποιος είναι πραγματικά.

Μπόνους: Τα βραβευμένα της Δράμας

Για άλλη μια χρονιά, στη Θεσσαλονίκη ταξιδεύει και το σύνολο των βραβευμένων ταινιών της Δράμας, φέτος μάλιστα συμπεριλαμβανομένων των σπουδαστικών ταινιών. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να δείτε την πλειονότητα των προτάσεών μας μετά το φετινό φεστιβάλ Δράμας. (Οι ταινίες προσφέρονται σε τρία πακέτα/συλλογές.)


*To 63o φεστιβάλ Θεσσαλονίκης διεξάγεται 3-13 Νοεμβρίου. Οι online προβολές θα είναι διαθέσιμες στο online.filmfestival.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα