Άνοιγμα στο Χόλιγουντ: Ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ θα γυρίσει τη νέα του ταινία με Βίγκο Μόρτενσεν στην Ελλάδα

Άνοιγμα στο Χόλιγουντ: Ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ θα γυρίσει τη νέα του ταινία με Βίγκο Μόρτενσεν στην Ελλάδα
Ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ μαζί με τον Βίγκο Μόρτενσεν στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο AP Photo/Evan Agostini

Πάνω από 100 πρότζεκτ από παραγωγούς του εξωτερικού θα κινηματογραφηθούν στην Ελλάδα, λέει ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας Π. Κουάνης, μεταξύ των οποίων και η νέα ταινία sci-fi του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ.

Γυρίσματα για τη νέα του ταινία επιστημονικής φαντασίας με τίτλο «Εγκλήματα του Μέλλοντος» θα πραγματοποιήσει στην Ελλάδα ο κορυφαίος σκηνοθέτης Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ. Το πρότζεκτ του αυτό είναι ανάμεσα στις 100 ταινίες από παραγωγούς του εξωτερικού που πρόκειται να κινηματογραφηθούν το προσεχές διάστημα στη χώρα μας, όπως υπογράμμισε σε δηλώσεις του στο KFTV ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, Πάνος Κουάνης.

Ο Κρόνενμπεργκ είχε γυρίσει ταινία επιστημονικής φαντασίας με τον ίδιο τίτλο το 1970. Η υπόθεση αφορά σε έναν διευθυντή δερματολογικής κλινικής, ο οποίος ψάχνει να βρει τον μέντορά του, αφότου μια πανδημία έχει σκοτώσει όλες τις γυναίκες. Στην ταινία θα παίζει μεταξύ άλλων ο ηθοποιός Βίγκο Μόρτενσεν ο οποίος έχει συνεργαστεί πολλάκις με τον Κρόνενμπεργκ. Τα γυρίσματα στη χώρα μας θα πραγματοποιηθούν από τον Αύγουστο έως το Σεπτέμβριο.

Μεταξύ των υπόλοιπων πρότζεκτ που θα κινηματογραφηθούν στην Ελλάδα είναι το «Greef Freak» για τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο που θα προβληθεί στο Disney+. Τα γυρίσματα θα γίνουν από τις 4 Μαΐου ως τις 6 Ιουλίου στο Μοναστηράκι, του Ψυρρή και την πλατεία Συντάγματος. Επίσης η συνέχεια του «Knives Out», με πρωταγωνιστή και πάλι τον Ντάνιελ Κρεγκ, που θα γυριστεί στην Ελλάδα και θα προβληθεί στο Netflix.

Η Ελλάδα προσφέρει στους ξένους παραγωγούς 40% επιστροφή μετρητών και 30% μείωση φόρου καθώς επίσης και συμβάσης παραγωγής με τον Καναδά, το Ισραήλ και την Κίνα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα