Harry Potter: Χωρίς την J. K. Rowling το reunion του HBO για τα 20 χρόνια

Harry Potter: Χωρίς την J. K. Rowling το reunion του HBO για τα 20 χρόνια
Οι πρωταγωνιστές των ταινιών "Harry Potter" Evan Agostini / ASSOCIATED PRESS

Η J. K. Rowling θα είναι τελικά απούσα από το reunion του "Harry Potter", καθώς ήθελε να πάρει μία απόσταση από τη δημοφιλή σειρά ταινιών.

Ο “Harry Potter” αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα franchise όλων των εποχών, με εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο να “βουτούν” στον κόσμο των μάγων, μέσω βιβλίων, ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, θεματικών πάρκων και άλλων.

Ωστόσο, ο άνθρωπος που τα ξεκίνησε όλα, η συγγραφέας J. K. Rowling, θα λείπει από το πολυαναμενόμενο reunion του franchise ταινιών που κάνει πρεμιέρα σήμερα.

Τα τελευταία χρόνια στα μάτια πολλών φαν η Rowling είναι ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο, λόγω των δημόσιων σχολίων της για το φύλο, με μεγάλη μερίδα ανθρώπων να την κατηγορεί για τρανσφοβία.

Αν και αρχικά, έγινε γνωστό ότι η παραγωγή “ακύρωσε” την συγγραφέα της, λόγω των ρατσιστικών της σχολίων στο Twitter, δημοσίευμα του Entertainment Weekly αποκάλυψε πως η ίδια αποφάσισε να μην εμφανιστεί στο reunion. Παρόλο που μέλη της παραγωγής της ζήτησαν να παρουσιάσει έστω μία μαγνητοσκοπημένη συνέντευξή της, όπου θα μιλάει για τον Χάρι Πότερ, εκείνη απάντησε πως αν θέλουν, μπορούν να προβάλλουν ένα απόσπασμα με δηλώσεις της από το 2019.

Πηγές από το περιβάλλον της J. K. Rowling υποστηρίζουν πως ο σάλος που δημιουργήθηκε μετά τις τρανσφοβικές δηλώσεις της δεν έχουν σχέση με την απόφασή της να μην εμφανιστεί στο reunion και τονίζουν πως έτσι κι αλλιώς, η συγγραφέας ήθελε να πάρει μία απόσταση από τη δημοφιλή σειρά ταινιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΗΒΟ, το επετειακό αφιέρωμα περιλαμβάνει ολοκαίνουργιες συνεντεύξεις με τους ηθοποιούς, αλλά και συζητήσεις ανάμεσα στους τρεις (άλλοτε ανήλικους) πρωταγωνιστές και τον σκηνοθέτη τους. Μα όχι μόνο: διάφοροι «απόφοιτοι» της κινηματογραφικής σειράς, που είχαν εμφανιστεί σε κάποια/-ες από τις οκτώ χαριποτερικές ταινίες, κάνουν επίσης εμφάνιση στο αφιέρωμα.

Χέλενα Μπόναμ Κάρτερ, Ρόμπι Κολτρέιν, Ρέιφ Φάινς, Τζέισον Άιζακς, Γκάρι Όλντμαν, Ιμέλντα Στόντον, Τζέιμς και Όλιβερ Φελπς, Τομ Φέλτον, Ίαν Χαρτ, Μπόνι Ράιτ, Μάθιου Λούις, συν μερικοί ακόμα καταθέτουν με την σειρά τους όσα θυμούνται από τα γυρίσματα, τις αγωνίες, τις πλάκες κλπ.

Το αφιέρωμα, με τίτλο «20ή επέτειος Harry Potter: Επιστροφή στο Hogwarts», κάνει πρεμιέρα σήμερα, Πρωτοχρονιά στο HBO Max, ενώ γύρω στην άνοιξη θα μεταδοθεί και από δυο συνδρομητικά κανάλια της Warner, στην οποία «ανήκουν» όλες οι ταινίες του franchise.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα