Έρχεται το “Joker 2” και φέρνει μία ψύχωση για δύο

Έρχεται το “Joker 2” και φέρνει μία ψύχωση για δύο
Ο Φίνιξ ως Joker DC

Το sequel του "Joker" προχωρά και ο σκηνοθέτης Τοντ Φίλιπς μας δείχνει τον Χοακίν Φίνιξ να διαβάζει το σενάριο της επόμενης περιπέτειας του Άρθουρ Φλεκ.

Ο πολυσυζητημένος “Joker” του 51χρονου σκηνοθέτη Τοντ Φίλιπς (Todd Phillips) με τον οσκαρικό Χοακίν Φίνιξ (Joaquin Phoenix) επιστρέφει και υπόσχεται ακραίες καταστάσεις επί 2 … Ο σκηνοθέτης έκανε την πρώτη επιβεβαίωση στην προσωπική του σελίδα στο Instagram ότι το sequel του “Joker” προχωρά, με το εξώφυλλο του σεναρίου γραμμένο από τον ίδιο και τον Σκοτ Σίλβερ (συνεργάτη του στην πρώτη ταινία), με τίτλο “Joker: Folie à Deux“.

Αν και ο Τοντ Φίλιπς στο παρελθόν είχε δηλώσει πως το “Joker” θα ήταν μία και μοναδική ταινία και πως η προοπτική του sequel δεν συγκινούσε κανέναν – ακόμα και τον πρωταγωνιστή Χοακίν Φοίνιξ- μια στροφή 180 μοιρών φαίνεται πως έχει ήδη γίνει.

Στην ίδια ανάρτηση, είδαμε και μια φωτογραφία του χαλαρού Φίνιξ να διαβάζει, καπνίζοντας σε έναν καναπέ, το σενάριο.

Η ανατριχιαστική ταινία “Joker” (2019) του Φίλιπς αφηγείται την ιστορία του Άρθουρ Φλεκ, ενός αποτυχημένου κωμικού και ενός ψυχικά άρρωστου ανθρώπου που σταδιακά μετατρέπεται σε κλόουν του τρόμου και του εγκλήματος στη Γκόθαμ Σίτι.

Η ταινία έκανε τεράστια επιτυχία, με εισπράξεις πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως. Ήταν η έβδομη πιο εμπορική ταινία της χρονιάς και 32η όλων των εποχών.

Κέρδισε 12 υποψηφιότητες για Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένων αυτών της καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, Α’ ανδρικού ρόλου, διασκευασμένου σεναρίου και μουσικής. Ο Φίνιξ κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού και η Χίλντουρ Γκουντναντότιρ (Hildur Guðnadóttir) κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης πρωτότυπης μουσικής.

Μετά την πρεμιέρα της ταινίας το 2019, ο Φίλιπς και ο Σκοτ Σίλβερ συναντήθηκαν με τον τότε επικεφαλής ταινιών της Warner Bros, Τόμπι Έμμεριχ (Toby Emmerich) και έδωσαν τα χέρια για τη συνέχεια της ταινίας.

Warner Bros

Η τρέλα που μοιράζεται σε δύο

Οι λεπτομέρειες της πλοκής του sequel είναι προς το παρόν άγνωστες, ο τίτλος του σεναρίου, Folie à deux, ή “τρέλα που μοιράζεται σε δύο” ορίζεται ως ένα ψυχιατρικό σύνδρομο στο οποίο η ίδια ψυχολογική διαταραχή ή κοινή αυταπάτη εμφανίζεται σε δύο ή περισσότερα άτομα.

Το “Folie a deux” είναι ένα παράξενο και σπάνιο σύνδρομο, όπου ο πάσχων βιώνει τις ίδιες αυταπάτες με άλλους, κοντινούς του ανθρώπους. Η συγκεκριμένη ψυχωσική διαταραχή αποτελεί ψυχιατρική πάθηση, που κατά κανόνα περιλαμβάνει παραληρητικές ιδέες.

Ανεπιβεβαίωτα δημοσιεύματα λένε ότι τα γυρίσματα ξεκινούν στις αρχές του 2023, με τον Χοακίν Φίνιξ να επιστρέφει στον ρόλο του Άρθουρ Φλεκ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα