Έρευνα: Το “Joker” έκανε τους Έλληνες να συμπαθήσουν τα άτομα με ψυχικές παθήσεις

Έρευνα: Το “Joker” έκανε τους Έλληνες να συμπαθήσουν τα άτομα με ψυχικές παθήσεις
Warner Bros

Σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research τρεις στους δέκα θεατές στην Ελλάδα κρίνουν ότι η ταινία είναι ακατάλληλη για ανηλίκους και μόλις το 12% τη θεωρεί επικίνδυνη - Αναλυτικά τα αποτελέσματα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Κάπα Research σε Έλληνες θεατές της πολυσυζητημένης ταινίας «Joker».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, επτά στους δέκα θεατές στην Ελλάδα κρίνουν ότι η ταινία είναι κατάλληλη και για ανηλίκους και μόλις το 12% τη θεωρεί επικίνδυνη.        

Κάπα Research

 
Κάπα Research

 

Την ίδια στιγμή, το 70% των θεατών δήλωσαν πως δείχνουν κατανόηση στον κεντρικό ήρωα και τις πράξεις του ενώ το 20% ένιωσε να ταυτίζεται μαζί του.          

Κάπα Research

 
Κάπα Research

 

Ένα αξιοσημείωτο συμπέρασμα είναι επίσης πως το «Τζόκερ» προκάλεσε συμπάθεια για τα άτομα με ψυχικές παθήσεις και αντιπάθεια για φορείς και θεσμούς του συστήματος.      

Κάπα Research

 

Η ταινία άρεσε σε 8 από τους 10 που την είδαν και προκάλεσε έκρηξη αισθημάτων στο κοινό, με μόλις 14% εξ αυτών να δηλώνουν πως έμειναν αδιάφοροι.          

Κάπα Research

Κάπα Research

 

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες, ένα ποσοστό 48%, χαρακτήρισαν τον Χοακίν Φοίνιξ ως τον καλύτερο ηθοποιό που έχει ενσαρκώσει τον συγκεκριμένο ρόλο μέχρι σήμερα.        

Κάπα Research

 

Η μεγάλη πλειοψηφία χαρακτήρισε τον Χοακίν Φοίνιξ ως τον καλύτερο ηθοποιό που έχει ενσαρκώσει τον συγκεκριμένο ρόλο μέχρι σήμερα. Η συντριπτική πλειονότητα παρακολούθησε την ταινία στον κινηματογράφο, εκτός από ένα 12% που την «κατέβασε» από το διαδίκτυο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ

Υπενθυμίζεται πως η ταινία βρέθηκε στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων μετά την παρέμβαση αστυνομικών δυνάμεων σε δύο κινηματογράφους της Αθήνας. Προηγήθηκε καταγγελία υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού που ζήτησαν από τις αρχές να καταγράψουν τους ανήλικους θεατές που παρακολουθούσαν την ταινία – Το περιστατικό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα